Kluver – Bucy Sendromu Nedir? Bilinmesi Gereken Her Şey

Kluver – Bucy sendromu, her iki temporal lobun hasar görmesi ile sonuçlanan, hafızada, sosyal ve cinsel işlevlerde ve olağandışı (kendine özgü) davranışlarda anormalliklerle sonuçlanan, çok nadir görülen bir serebral nörolojik hastalıktır.

Haber Merkezi / Başlıca semptomlar arasında hiperoralite ile birlikte aşırı oral eğilimler (uygun olmayan nesneleri ağza götürme dürtüsü), hipermetamorfoz (her şeye dokunma ihtiyacı), kompülsif yemek yeme, hiperseksüalite (aşırı cinsel davranış), görsel agnozi (nesneleri tanımlamada zorluk), uysallık veya uysallık yer alabilir.

Diğer semptomlar esneklik (kolayca etkilenir), normal korku eksikliği, kayıtsızlık, hafıza kaybı ve diğer duygusal değişiklikler. Temporal frontal demans, nöbetler veya travmatik beyin hasarı ile ilişkili olduğunda ek semptomlar olabilir.

Kluver – Bucy sendromu, beynin temporal loblarındaki iki taraflı hasarın sonucudur. Bu, beyindeki travmanın, tümörlerin, dejeneratif beyin hastalıklarının veya bazı beyin enfeksiyonlarının, en yaygın olarak da herpes simpleks ensefalitinin (viral beyin enfeksiyonu) sonucu olabilir.

Kluver – Bucy sendromunun tedavisi destekleyicidir ve psikotrop ilaçlar ilişkili semptomların bazıları için etkili olabilir.

Paylaşın

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir