A Milli Kadın Voleybol Takımı’ndan “Erik Dalı” İle Kutlama

Cumhuriyetin 100. yılında kazandıkları başarılarla herkesin gönüllerinde taht kuran ve son olarak olimpiyat oyunlarına katılma hakkı kazan A Milli Kadın Voleybol Takımı’nın soyunma odasında erik dalı oynarken görüntüleri paylaşıldı.

Haber Merkezi / Türkiye Voleybol Federasyonu (TVF), o anlara ait görüntüleri, sosyal medya hesabından, “Erik dalı olmadan turnuva sonu olmaz dedik!” notuyla paylaştı.

A Milli Kadın Voleybol Takımı, 2024 Paris Olimpiyatları Elemeleri B Grubu son maçında Belçika’yı 25-14, 25-20 ve 25-21’lik setlerle 3-0 mağlup etti. Filenin Sultanları, aynı zamanda “Dünya Kupası” adıyla oynanan olimpiyat elemelerinde tüm maçlarını kazanan tek takım oldu.

Belçika maçına iyi başlayan Filenin Sultanları, ilk seti 25-14 kazandı. İkinci sette ise rakibini 25-20 mağlup eden Filenin Sultanları, setlerde durumu 2-0’a getirirken gruptaki liderliğini de bu setle garantiledi. A Milli Kadın Voleybol Takımı, son seti 25-21 kazandı.

B Grubu’ndaki daha önceki 5 maçında Brezilya, Belçika, Bulgaristan, Arjantin ve Peru’yu yenmişti. Bu maçta Japonya da ilk yenilgisini almış oldu.

Organizasyonu 21 puanla namağlup zirvede tamamlayan A Milli Kadın Voleybol Takımı, böylece 2023 Dünya Kupası’nı kazandı. Kupayı kaptan Eda Erdem Dündar aldı.

2024 Paris Olimpiyatları’na katılma hakkı elde eden A Milli Kadın Voleybol Takımı, 2023 sezonunu 3 kupayla noktaladı. Üst üste 22. galibiyetine imza atan A Milli Kadın Voleybol Takımı, FIVB Milletler Ligi ve Avrupa Şampiyonası’nda da mutlu sona ulaşmıştı.

Paylaşın

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir