Cilt Yanıklarını Tedavi Etmek İçin İpuçları

Herkesin cildi, bir cilt bakım ürününe kötü tepki verdiği olmuştur. Bir ürün satın alınmadan önce ürün bileşenlerini dikkatlice araştırılsa bile, cildine uygun olmayan bir şey olma olası mümkündür.

Haber Merkezi / Düşük yoğunluklu reaksiyonlar sivilceden kırmızı lekelere kadar değişebilirken, kimyasal yanıklara neden olabileceği daha ciddi reaksiyonlar da olabilir. Yanıklar vücudun herhangi bir yerinde olması mümkün olsa da, çoğunlukla yüz, boyun, gözler, kulaklar ve dudaklarda meydana gelir.

Cilt yanıkları genellikle cilt bakım ürünlerinde açıkça belirtilmeyen kokular ve koruyucu maddelerden kaynaklanır.

Peki bu yanıklardan nasıl kaçınabilirsiniz?

Öncelikle cilt tipinizi anlamaya çalışın. Cildinizin yağlı, kuru, hassas veya karma olup olmadığını bilmeniz gerekir. İkinci olarak, ürünün içerik bölümü dikkatli bir şekilde okunmalı. Son olarak, herhangi bir alerjik reaksiyona neden olup olmadığını görmek için yüzün her yerinde kullanmadan önce küçük bir yerde deneyin.

Ancak bu önlemlere rağmen cilt yanığı ile karşılaşırsanız, işte size yardımcı olacak birkaç ipucu;

  • Tüm cilt bakım ürünlerini derhal sonlandırın

Bir cilt yanığı hissederseniz, retinol, salisilik asit veya glikolik asit gibi tüm güçlü cilt bakım ürünlerinizi hemen duraklatın. Bunlar cilt yanığını daha da şiddetlendirebilir; daha fazla hasara neden olabilir.

Ayrıca, cilt yanığını tedavi etmeyi taahhüt eden herhangi bir yeni ürünü kullanmaya başlamayın (bir dermatolog tarafından tavsiye edilmedikçe). Cildiniz iyileşene kadar, sert kimyasallar içermeyen son derece nazik ürünler kullanarak temizleme, tonlama ve nemlendirme temellerine bağlı kalın.

  • Cildin nem bariyerini yeniden oluşturun

Yanıklar cildin ilk savunması nem bariyerini doğrudan etkiler. Kozmetik ürünlerin neden olduğu cilt yanıkları, nem bariyerine zarar vererek hassasiyet ve tahrişe neden olur. Cildinizin nem bariyerini yeniden oluşturmak için hyaluronik asit, gliserin, seramidler ve skualen gibi bileşenlerin yardımıyla cildi zenginleştirmeye çalışın.

  • Nemlendirmeye daha fazla odaklanın

Cildin nem bariyeri kaybolduğu için, bir nemlendirici aracılığıyla nemlendirmeye daha fazla odaklanarak cildi yeniden yapılandırın. Daha önce günde 1-2 kez cildi nemlendiriyorsanız, cildinizin nem bariyeri geri gelene ve iyileşmeye başlayana kadar günde en az 4-5 kez nemlendirmeye çalışın.

  • Rutininize cildi yatıştırıcı malzemeler ekleyin

Yanmış ve tahriş olmuş cilt, iltihabı azaltmak için sakinleştirici ve serinletici bileşenlere ihtiyaç duyar. Cilt bakım rutininize cildi yatıştırıcı ve serinletici malzemeler ekleyin.

  • Güneş kremini bolca kullanın

Geniş spektrumlu güneş kremleri esasen kimyasal olarak yanmış ciltler içindir. Cilt iyileşme sırasında güneşe aşırı duyarlı olduğundan, güneş kremleri cildi UV hasarından korur. Bu yüzden, cilt bakım rutininizi tamamladıktan sonra güneş kremi kullanmayı asla unutmayın.

Paylaşın

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir