İsrail, Gazze’ye Hava Saldırısı Düzenledi

İsrail ordusu, İsrail savaş uçaklarının Filistin yerleşim bölgesinden fırlatılan ve güney İsrail’de yangınlara neden olan yangın çıkaran balonlara yanıt olarak Gazze’deki Hamas bölgelerini bombaladığını açıkladı.

Haber Merkezi / İsrail ordusu, Gazze’deki Hamas’a ait bir silah üretim tesisi ve bir roket fırlatma alanının vurulduğunu açıklarken,  hedef alanın yerlerde herhangi bir can kaybı olup olmadığına dair bir bilgi paylaşmadı.

Bu arada, işgal altındaki Batı Şeria’da İsrail güçlerinin bir şüpheliyi aramak için Nablus yakınlarındaki bir mülteci kampına basması sonrasında, İsrail ateşi sonucu 15 yaşındaki bir Filistinli hayatını kaybetti.

Filistin sağlık bakanlığı, Imad Khaled Saleh Hashash’in Balata mülteci kampında kafasından vurularak öldürüldüğünü açıkladı.

Baskına ilişkin açıklama yapan İsrail ordusu ise, “bir şüpheliyi” yakalamak için kampa operasyon düzenlendiğini bildirdi. Açıklamada, “Operasyon sırasında çatılardan ateş açıldığını, ateşe ateşle karşılık verildi” denildi.

Mayıs’ta 11 gün süren İsrail-Hamas savaşı Mısır’ın aracılık ettiği görüşmeler sonrası ateşkesle sonuçlanmıştı. O tarihten itibaren Gazze’den İsrail’e yangın çıkarıcı malzeme taşıyan balonlar gönderiliyor.

Filistinliler, balonların İsrail’e Gazze üzerindeki kısıtlamaları hafifletmesi ve yardımların bölgeye ulaşmasına izin vermesi için baskı yapmayı amaçladığını söylüyor. 

Paylaşın

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir