Saadet Partisi’nde Temel Karamollaoğlu Genel Başkanlığı Bırakıyor

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, genel başkanlık görevinden ayrılacağını açıkladı. Karamollaoğlu, 30 Ekim 2016 tarihinde gerçekleştirilen Saadet Partisi 6. Olağan Kongresi’nde genel başkanlık görevine seçilmişti.

Haber Merkezi / Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, TV5 Televizyonu canlı yayınına katıldı.

Karamollaoğlu, “Sıra bize geldi. En son olarak Erbakan Hoca’yla bizatihi çalışmış kişiler arasında herhalde ben kaldım. Ben de sağlık sebebiyle bu görevi bizden sonra gelecek, Erbakan Hoca’yı görmüş belki onunla birlikte çalışmamış, elbette çalışanlar var onunla beraber ama yakın bir çalışma içinde olmamış arkadaşlardan birisine bırakacağım” dedi.

“Yeni bir dönem başlıyor” diyen Karamollaoğlu, “Ama ideallerimizdir önemli olan. Erbakan Hocamızın bize bıraktığı mirastır. En ufacık bir noktada bile onun ideallerini bir kenara bırakmış değiliz” şeklinde konuştu.

Temel Karamollaoğlu kimdir?

7 Haziran 1941 yılında Kahramanmaraş’ta dünyaya gelen Temel Karamollaoğlu, aslen Sivas’lıdır. Karamollaoğlu, ğretmen olan babasının görevi nedeniyle ilk ve orta öğrenimini çeşitli illerde tamamlamasının ardından 1960’lı yıllarda burslu olarak gittiği İngiltere’de Manchester Üniversitesi Bilim ve Teknoloji Enstitüsü Tekstil Teknoloji Mühendisliği Bölümünden 1964 yılında mezun oldu.

1967 yılında aynı üniversitede yüksek lisans eğitimini tamamlayan Temel Karamollaoğlu, aynı yıl Türkiye’ye dönerek Sümerbank’ta proje mühendisi olarak işe başladı. 1967 yılında Devlet Planlama Teşkilatı’nda (DPT) uzman olarak görev alan Karamollaoğlu, 1967 ve 1972 yılları arasında DPT’de tekstil sektör uzmanı olarak çalıştı. Askerlik hizmetinden sonra iki yıl özel sektörde çalışan Karamollaoğlu, 1975 yılında Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Teşvik ve Uygulama Genel Müdürü olarak görev yaptı.

1977 yılında Millî Selamet Partisi’nden Sivas milletvekili olarak seçilen Temel Karamollaoğlu, parlamento çalışmalarında KİT Komisyonu üyeliği yaptı ve Avrupa Konseyi Parlamenter Meclisi’nde Türkiye’yi temsil etti. Karamollaoğlu, 1978’de parti genel kurulu üyeliğine seçildi.

12 Eylül Darbesi’nden sonra 1987 Türkiye anayasa referandumuna kadar aktif siyasetten uzak kalan Temel Karamollaoğlu, 1980’lerde bir müddet özel müşavirlik yaptı ve daha sonra bir tekstil firmasında idari görevlerde bulundu.

Referandumla birlikte politik hayata geri döndü ve RP genel idare kurulu üyeliğine seçilen Temel Karamollaoğlu, 1989 yılında RP’den Sivas belediye başkanlığına seçildi. Karamollaoğlu, bir dönem belediye başkanlığı yaptıktan sonra 1994 mahallî idareler seçimlerinde aynı ilde yeniden RP’den belediye başkanı seçildi.

1995 genel seçimlerinde RP’de Sivas Milletvekili olarak parlamentoya giren Temel Karamollaoğlu, bu dönemde NATO Parlamenter Asamblesi üyesi olarak görev yaptı. Aynı dönemde Refah Partisi grup başkanvekilliğine seçilen Temel Karamollaoğlu, bu görevini RP’nin kapatılmasına kadar sürdürdü.

Refah Partisi’nin Anayasa Mahkemesi tarafından kapatılmasından sonra Fazilet Partisi’ne katılan Temel Karamollaoğlu, 1999 seçimlerinde Sivas’tan yeniden milletvekili seçildi. Bu yasama döneminde NATO Parlamenter Asamblesi üyeliği devam eden Temel Karamollaoğlu, Mayıs 2000 tarihinde yapılan parti kongresinde genel idare kurulu üyeliğine seçildi ve dış ilişkilerden sorumlu genel başkan yardımcılığı görevine getirildi. Temel Karamollaoğlu, Rahşan Affı’na destek verdi, 21 Aralık 2000’de yapılan oylamada kabul oyu verdi.

Yüksek İstişare Kurulu tarafından 24 Ekim 2016 tarihinde SP genel başkan adaylığına seçilen Temel Karamollaoğlu, 30 Ekim 2016 tarihinde gerçekleştirilen SP 6. Olağan Kongresi’nde 891 delegenin 871’inin oyunu alarak SP Genel Başkanlığı görevine seçildi. Karamollaoğlu, 3 Kasım 2019’da gerçekleştirilen Saadet Partisi 7. Olağan Kongresi’nde yeniden genel başkan seçildi.

Temel Karamollaoğlu, 2018 Türkiye cumhurbaşkanlığı seçiminde cumhurbaşkanı adayı olmak için 2 Mayıs 2018’de YSK’ya başvurdu ve seçmenlerin aday teklifinde bulunabildiği üçüncü gün olan 6 Mayıs 2018’de gerekli 100.000 imzaya ulaşarak aday olmaya hak kazandı. Karamollaoğlu, seçimlerde 443 bin 704 oy alarak yüzde 0,89 oranına ulaştı.

Karamollaoğlu, 1 Ekim 2021 tarihinde vefat eden görevdeki YİK başkanı Oğuzhan Asiltürk’ün yerine 4 Ekim 2021 tarihinde oy birliği ile seçildi.

Paylaşın

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir