Kadınlarda beş kısırlık belirtisi!

Kısırlık teşhisi konulduysa veya gelecekte anne olmada sorun yaşayabileceğinizden korkuyorsanız, yalnız değilsiniz. Tıp endüstrisi bu alanda büyük ilerleme kaydediyor. Erkeklerde ve kadınlarda kısırlığa katkıda bulunabilecek çok sayıda durum vardır.

Her birinin belirti ve semptomları büyük ölçüde değişebilir. Kısırlığın belirtileri ve semptomları genellikle diğer altta yatan koşullarla ilişkilidir. Kadınlarda kısırlığın yaygın semptomları aşağıdakileri içerir;

Düzensiz dönemler;

Ortalama bir kadının döngüsü 28 gündür. Döngüler tutarlı olduğu sürece normal kabul edilebilir. Örneğin, bir ayda 33 günlük bir döngü, bir sonraki 31 günlük döngü ve bundan sonra 35 günlük bir döngü olan bir kadın muhtemelen “normal” adetler geçiriyordur.

Ancak adet dönemlerinin ne zaman geleceğini tahmin bile edemeyeceği kadar çok değişen bir kadın, düzensiz adetler yaşıyosa bu, hormon sorunları veya polikistik yumurtalık sendromu (PCOS) ile ilgili olabilir. Bunların her ikisi de kısırlığa katkıda bulunabilir.

Ağrılı veya ağır dönemler;

Çoğu kadın adet dönemlerinde kramp yaşar. Ancak günlük yaşamınıza müdahale eden ağrılı dönemler bir endometriozis belirtisi olabilir.

Dönem yok;

Stres veya ağır egzersiz gibi faktörler adet döneminizin geçici olarak kaybolmasına neden olabilir. Ancak aylardır adet görmediyseniz, doğurganlığınızı kontrol ettirme zamanıdır.

Hormon dalgalanmalarının belirtileri;

Kadınlarda hormon dalgalanmaları belirtileri, doğurganlıkla ilgili olası sorunları gösterebilir. Aşağıdakileri yaşıyorsanız doktorunuzla konuşun:

  • Cilt sorunları
  • Azaltılmış cinsel dürtü
  • Yüz kılı büyümesi
  • Seyrekleşen saç
  • Kilo almak

Seks sırasında ağrı;

Bazı kadınlar hayatları boyunca acı verici cinsel ilişki yaşadılar, bu yüzden kendilerini bunun normal olduğuna ikna ettiler. Ama bu doğru değil. Hormon sorunları, endometriozis veya kısırlığa katkıda bulunabilecek diğer altta yatan koşullarla ilgili olabilir.

Dikkat: Sayfa içeriği sadece bilgilendirme amaçlıdır. Tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz.

Paylaşın

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir