Erkeklerde beş kısırlık belirtisi!

Kısırlık teşhisi konulduysa veya gelecekte baba olmada sorun yaşayabileceğinizden korkuyorsanız, yalnız değilsiniz. Tıp endüstrisi bu alanda büyük ilerleme kaydediyor. Erkeklerde ve kadınlarda kısırlığa katkıda bulunabilecek çok sayıda durum vardır.

Her birinin belirti ve semptomları büyük ölçüde değişebilir. Kısırlığın belirtileri ve semptomları genellikle diğer altta yatan koşullarla ilişkilidir. Erkeklerde kısırlığın yaygın semptomları aşağıdakileri içerir;

Cinsel istekte değişiklikler;

Bir erkeğin doğurganlığı aynı zamanda hormon sağlığıyla da bağlantılıdır. Genellikle hormonlar tarafından yönetilen erkeklikteki değişiklikler doğurganlıkla ilgili sorunları gösterebilir.

Testis ağrısı veya şişmesi;

Testislerde ağrıya veya şişmeye yol açabilecek, çoğu kısırlığa katkıda bulunabilecek birkaç farklı durum vardır.

Ereksiyonu sürdürme sorunları;

Bir erkeğin ereksiyonu sürdürme yeteneği genellikle hormon seviyelerine bağlıdır. Azalmış hormonlar ortaya çıkabilir ve bu da potansiyel olarak gebe kalmada güçlüklere dönüşebilir.

Boşalma ile ilgili sorunlar;

Benzer şekilde, boşalma yetersizliği de bir doktora gitme zamanının gelmiş olabileceğinin bir işaretidir.

Küçük, sıkı testisler;

Testisler bir erkeğin spermini barındırır, bu nedenle testis sağlığı erkek doğurganlığı için çok önemlidir. Küçük veya sert testisler, bir tıp doktoru tarafından araştırılması gereken potansiyel sorunları gösterebilir.

Dikkat: Sayfa içeriği sadece bilgilendirme amaçlıdır. Tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz.

Paylaşın

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir