Pirinç suyu saç uzatır mı? İşte cevabı

Daha uzun, daha güçlü ve daha parlak saçların sırrı mutfak dolabınızda olabilir. Pirinç suyunun saç bakım ürünü olarak kullanılması Asya kültüründe yüzyıllar öncesine dayanıyor. Peki, bir pirinç suyu durulaması size gerçekten seveceğiniz bukleler verecek mi? 

Haber Merkezi / Pirinç suyu, pirincin suda ıslatıldığında veya pişirildiğinde oluşan nişastalı sıvısıdır. Pirinci dünyanın en önemli besin kaynaklarından biri yapan besin maddelerinin çoğunu barındırıyor olmasıdır. Bunlardan biride inositol olarak bilinen bir antioksidandır.

Pirinç suyu ayrıca şu maddeler yönünden de zengindir;

  • B vitamini
  • E vitamini
  • Lif
  • Magnezyum
  • Manganez
  • Çinko

Pirinç suyunun saça faydaları;

Pirinç suyunun faydaları listesi Rapunzel’in masalsı tüyleri kadar uzundur. Pirinç suyunu kullananlar, zahmetli karışıklıkları minimumda tutarken saçınızı daha parlak ve daha güçlü hale getirebileceğini söylüyor.

Efsaneye göre, pirinç suyunun Japonya’nın Heian döneminde imparatorluk sarayındaki kadınların zemine kadar saç uzatmasına yardımcı olduğu söylenir; uzun buklelere kurokami denir.

Ve bugün Çin’de pirinç suyu, Huangluo kasabasını Guinness Rekorlar Kitabı’na “Dünyanın En Uzun Saçlı Köyü” olarak kazandıranda bu bakımın olduğu söyleniyor.

Peki pirinç suyu gerçekten o kadar güçlü mü?

Saçınızda pirinç suyu kullanmanın çok fazla potansiyel faydası var gibi görünüyor. Ama bu bilimsel olarak kanıtlanmış bir şey değil.

Pirinç suyunun saça yan etkileri;

Saçınıza pirinç suyu kullanma konusunda endişelenmeniz için çok az neden var. İçinde hiçbir zararlı kimyasal veya katkı maddesi olmamasından, yan etkileri riskini sınırlıyor. Bununla birlikte, kafa derisi iltihabı yaptığına dair şikayetler olmuştur.

Pirinç suyu yapmanın yolları;

Pirinç suyu yapmanın üç ana yolu vardır;

  • 30 dakika ila iki saat süren kısa bir ıslatma
  • Pirinç-su karışımını kaynatmak
  • Suyu fermente etmek için bir gün veya daha uzun süre ıslatmak

En kısa seçenek size en iyi pirinç suyu sunmaktadır. Kaynatma işleminin bazı besin maddelerini azaltabileceği, uzun süre ıslatmanın ise karışımınızda bakteri oluşturabileceği belirtiliyor.

Pirinç suyu yaptıktan sonra pirinci yiyebilir misin?

Pirinç suyunu yaptıktan sonra o kadar pirinci atmanız için hiçbir neden yoktur. İşlemdeki hiçbir şey pirinci yenmez yapmaz.

Dikkat! Metin bilgilendirme amaçlıdır. Sorununuz için mutlaka doktorunuza başvurunuz…

Paylaşın

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir