Yerel Seçimler: Ekrem İmamoğlu Ve Mansur Yavaş Yeniden Aday

31 Mart 2024’te yapılması planlanan yerel seçimler yaklaştıkça partilerin seçim çalışmaları da hız kazandı. CHP, İstanbul için mevcut başkan Ekrem İmamoğlu’nu, Ankara için ise mevcut başkan Mansur Yavaş’ı aday göstermeye karar verdi.

CHP’nin Bursa Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mustafa Bozbey ve Balıkesir Büyükşehir Beledyie Başkan Adayı da Ahmet Akın oldu. Öte yandan Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan da CHP PM üyelerinin kendisini aday olarak ilan ettiğini duyurdu.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Parti Sözcüsü Deniz Yücel kamuoyuna yaptığı açıklamada “İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayımız; İstanbul’u AKP’nin talancı belediyecilik anlayışından kurtaran ve halkçı belediyecilik anlayışıyla tanıştıran, Sayın Ekrem İmamoğlu, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanımız ise, Ankara’yı parsel parsel satanlardan kurtaran, Ankara’yı sosyal belediyecilik anlayışıyla tanıştıran Sn. Mansur Yavaş” dedi.

CHP’nin dördü büyükşehir belediye başkan adayı olmak üzere 227 seçim çevresinde belediye başkan adaylarını belirlediğini söyleyen Yücel, Bursa Büyükşehir Belediye Başkan Adayının Mustafa Bozbey ve Balıkesir Büyükşehir Beledyie Başkan Adayının da Ahmet Akın olduğunu belirtti.

“Cumhuriyet Halk Partisi olarak biz, 2019’dan bu yana Türkiye’nin yarısını sosyal belediyecilik anlayışıyla tanıştırdık. Türkiye’nin yarısı CHP’nin sosyal belediyecilik anlayışıyla yönetilmektedir” diyen Yücel “Belediyelerimiz geçtiğimiz 4 yılda başta pandemi olmak üzere deprem, sel gibi doğal afet süreçlerinde, halkımızın yanında olmuştur. Vatandaşımızın ihtiyaç ve taleplerini yüksek organizasyon yetenekleriyle hızlı bir şekilde karşılamışlardır. İnanıyoruz ki 31 Mart seçimlerinde insan odaklı politikalarımızla vatandaşımıza, sıcak bir el uzatan belediyelerimizin sayısını arttıracağız” ifadelerini kullandı.

CHP’nin Bolu Belediye Başkan Adayı Tanju Özcan oldu. Özcan, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada CHP kadrolarına teşekkür ederek “Selam olsun, Atatürkçü yurtseverlere, ulus devletin teminatı Türk milliyetçilerine” ifadelerini kullandı.

CHP İstanbul İl Başkanı Özgür Çelik, mevcut İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun yeniden aday gösterilmesini şu ifadelerle değerlendirdi:

“16 Milyon İstanbullunun Başkanı Ekrem İmamoğlu, Parti Meclisimizin oy birliğiyle aldığı kararla 31 Mart 2024 seçimlerinde Cumhuriyet Halk Partisi İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı olarak belirlenmiştir. Adil, yeşil, yaratıcı İstanbul vizyonumuzu, meclis çoğunluğunu da sağlayarak pekiştireceğiz. Mutlaka Kazanacağız!”

Paylaşın

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir