Anında Daha İyi Hissetmenizi Sağlayacak 5 Sağlıklı Yiyecek

Mesleki baskı, duygusal gerili, fiziksel sağlık gibi pek çok neden stres ve kaygıya neden olabilir. Stres ve kaygıyla başa çıkmak için mücadele ediyorsanız, bu yiyecekleri tüketmek size yardımcı olabilir.

Haber Merkezi / Unutmayın, beslenmeniz, nasıl hissettiğiniz ve nasıl göründüğünüz üzerinde önemli bir etkiye sahiptir.

Bitter çikolata: Bitter çikolata, stresi ve iltihabı azaltan, hafızayı ve bağışıklığı güçlendiren flavonoidlerle doludur. Antioksidanlar açısından da zengin olan bitter çikolata, stres hormonu kortizolünü düşürmenin yanı sıra aşırı stresli kişilerde katekolaminler olarak bilinen hormonlarla mücadele eder.

Ancak tükettiğiniz bitter çikolatanın saf bileşenlerden oluşması ve herhangi bir katkı maddesi veya kimyasal madde içermemesi önemlidir. Tek seferde en az yüzde 70’i kakaodan oluşan yaklaşık 30 gram bitter çikolata tüketebilirsiniz.

Kuruyemişler ve tohumlar: Omega-3 ve Omega-6 yağ asitleri açısından zengin olan kuruyemişler ve tohumlar hücresel yapıyı ve fonksiyonlarını destekler. Ceviz, kaju fıstığı ve ayçiçeği çekirdeği vücuttaki serotonin üretimini artırarak stresli bir günün üstesinden gelmemize yardımcı olabilir.

Ayrıca harika bir çinko kaynağı olan kabak çekirdeği de, yüksek tansiyonu kontrol altında tutmaya yardımcı olabilir.

Avokado: C, E, K ve B-6 gibi temel vitamin ve minerallerin yanı sıra riboflavin, niasin, folat açısından zengin olan avokadonun stresi azalttığı, konsantrasyonu artırdığı ve ruh halini iyileştirdiği biliniyor. Ayrıca, günde bir avokado yemek, yüksek kan şekeri, hipertansiyon ve obeziteyle mücadelede metabolik sendrom riskini de azaltıyor.

Fermente gıdalar: Dost bakteriler içeren yoğurt, tempeh, kefir ve miso, stresi azaltan probiyotikler ve kortizol seviyelerini içeren en faydalı fermente gıdalardan bazılarıdır. Probiyotik açısından zengin yiyecekler aynı zamanda düşük ruh hali ile ilişkili bir olgu olan olumsuz düşüncelerin kontrol edilmesine de yardımcı olur ve kaygıyı azaltır.

Turunçgiller: Stresli zamanlarda vücudun C vitaminine ihtiyacı olduğundan papaya, mango, greyfurt ve portakal gibi sitrik meyveleri tüketmek, vücuda hem biyokimyasal hem de fizyolojik düzeyde yardımcı olmanın harika bir yoludur.

Ayrıca C vitaminin açısından zengin olan turunçgiller bağışıklık sistemini güçlendiren, stresi ve sinir gerginliğini azaltan güçlü bir antioksidan kaynağıdır.

Paylaşın

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir