Tıkınırcasına Yeme Bozukluğu Hamileliği Nasıl Etkiler?

Tıkınırcasına veya aşırı yeme bozukluğu ciddi bir sağlık sorunudur. Tıkınırcasına yeme bozukluğu, hamile kalma ve hamilelik sırasında sorunlara neden olabilir. Hamilelik ayrıca, tıkınırcasına yeme bozukluğunu tetikleyebilir.

Haber Merkezi / Aşırı kilo vücuttaki östrojen hormonu seviyesinin yükselmesine neden olur. Daha yüksek östrojen seviyesi, yumurtlama veya yumurtalıktan bir yumurta bırakmayı engelleyebilir. Bu durum, hamile kalmayı zorlaştırabilir.

Aşırı kilo veya obezite de hamilelik sırasında sorunlara neden olabilir. Ayrıca hamilelik aşırı kiloyu ve obeziteyi ttikleyebilir ve daha ciddi sağlık sorunlarına yol açabilir.

Gestasyonel hipertansiyon (hamilelikte yüksek tansiyon) ve preeklampsi (hamilelikte yüksek tansiyon ve böbrek sorunları). Kontrol altına alınmazsa her iki sorun da anne ve bebeğin hayatını tehdit edebilir.

Gestasyonel diyabet (hamilelik sırasında başlayan diyabet). Kontrol altına alınmazsa, gebelik diyabeti iri bir bebek sahibi olmaya neden olabilir. Bu, sezaryen riskini artırır.

Hamilelik, yeme bozukluğu riski yüksek olan kadınlarda aşırı yeme bozukluğu riskini artırabilir. Bazı araştırmalar, tıkınırcasına yeme veya aşırı yeme bozukluğu olan kadınların neredeyse yarısı bu duruma hamilelik sırasında yakalandığını ortaya koymuştur.

Araştırmalar, hamilelik sırasında aşırı yemenin şunlardan kaynaklanabileceğini öne sürüyorlar:

  • Hamilelikte kilo alma endişesi. Kadınlar hamilelik kiloları nedeniyle vücutları üzerindeki kontrollerini kaybettiklerini hissettikleri için aşırı yemek yiyebilirler.
  • Hamilelik sırasında daha fazla stres
  • Depresyon
  • Sigara ve alkol
  • Sosyal desteğin olmaması

Hamilelikten sonra, doğum sonrası depresyon ve hamilelikten kaynaklanan kilo, tıkınırcasına yeme bozukluğunu tetikleyebilir.

Hamilelikten önce aşırı yeme bozukluğu olan kadınlar, hamilelik sırasında yeme bozukluğu olmayan kadınlara göre genellikle daha fazla kilo alırlar.

Araştırmacılar, hamilelik sırasında kilo alımının hamilelikten önce aşırı yeme bozukluğu olan bazı kadınların hamilelik sırasında aşırı yemesine neden olabileceğini düşünüyor.

Not: Sunulan bilgilerin amacı herhangi bir hastalığı teşhis veya tedavi etmek, iyileştirmek veya önlemek değildir.

Tüm bilgiler yalnızca genel bilginize yöneliktir, tıbbi tavsiye veya belirli tıbbi durumların tedavisinin yerine geçmez. Uygulamadan önce bu bilgileri doktorunuzla görüşün.

Paylaşın

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir