Seksen Yıllık Fotoğraf Viral Oldu; Bakın Neden?

Zamanda yolculuk yapması gibi kavramı biliyoruz ama bu güne kadar bunun yapıldığına dair bir bilgimiz yok. Elimizdeki bazı resimlere veya bunu destekleyen bazı olaylara dayanarak konuşuyoruz.

Haber Merkezi / 1941 yılında çekilen bir fotoğraf bugünlerde sosyal medyada çok tartışılıyor. Büyük bir kalabalığın olduğu ortamda çekilen fotoğraf ilk bakışta çok normal gelebilir. Şimdi bu fotoğrafın nasıl özel hale geldiğini merak ediyor olmalısınız?

Fotoğrafa dikkatlice bakın. Kalabalıktaki herkes zamanın modasına göre giyinmiş. Ancak kalabalığın içinde günümüzün kıyafetlerini giyen bir kişi var: logolu bir tişört, hırka ve güneş gözlüğü.

Peki bu kişi bu fotoğrafa nasıl dahil oldu?

1941 yılında Kanada’da South Fork Vrij’in açılışı sırasında çekilen bu fotoğraf 2004 yılında Barlorne-Pioneer Müzesi’nde sergilendi ve ilk kez 2010 yılında internette paylaşıldı.

İnternette paylaşılınca yorumlar yapılmaya başlandı. Bir çok kişi fotoğraftaki kişinin zaman yolculuğu yaparak geçmişe gittiğini yazdı: Bu bir zaman yolcusu.

Ancak fotoğraf kontrol edildiğinde gerçek ortaya çıktı. Doğrulama sitesi Snopes, fotoğraftaki kişinin giydiği her şeyin o dönemde piyasada mevcut olduğunu tespit etti.

Tişörtün üzerindeki logo, 1924–1938 yılları arasında oynayan M Montreal Maroons hokey takımının logosuydu. Güneş gözlükleri ve hırkada o zamanlar piyasada mevcuttu, ancak, o kadar moda değillerdi.

Paylaşın

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir