Kalp Hastalıklarına Neden Olan Metaller

Kalp hastalığı, birçok kalp problemini içeren genel bir terimdir. Aynı zamanda kalp ve damar hastalığı anlamına gelen kardiyovasküler hastalık olarak da adlandırılır. Kalp hastalığı, önde gelen ölüm nedenlerinden biridir.

Haber Merkezi / Ancak birçok kalp hastalığını önlemenin ve yönetmenin yolları vardır. Birçok kalp hastalığı türü, sağlıklı yaşam tarzı seçimleriyle önlenebilir veya tedavi edilebilir.

Kalp hastalığının nedenleri, hastalığın türüne bağlıdır. Belirli seviyelerde metallere maruz kalmanın da kalp krizi, felç ve damar sertliği gibi kardiyovasküler hastalık riskini artırabileceği belirtilmektedir.

Araştırmalar, yaygın olarak kullanılan ev aletleri, hava, su, toprak ve yiyecekler yoluyla düşük seviyelerde kurşun, kadmiyum ve arseniğe uzun süreli maruz kalmanın kalp hastalığına ve erken ölüme yol açabileceğini ortaya koymuştu.

Columbia Üniversitesi’nden bir araştırmacı ve kardiyolog olan Gervasio, bu metallerin biyolojik işlevlere müdahale ettiğini ve vücudu oluşturan kemiklerde ve organlarda kaldığını söyledi.

Boya, tütün ürünleri, pasif içicilik, kontamine gıdalar, nargile, parfüm, kozmetik, elektronik ve endüstriyel emisyonlar bu metallerin kaynakları arasındadır.

Kurşun, kadmiyum ve arsenik pigmentler, plastik, seramik, cam ve inşaat ürünlerinde yüksek miktarlarda bulunmaktadır. Kadmiyum içeren fosfat kayası endüstriyel gübrelerde kullanılmaktadır. Bunları tarım alanlarında uygulamak sebzeleri ve yeşil yapraklı bitkileri kirletebilir.

Arsenik, gıda döngüsüne esas olarak yeraltı suları yoluyla girer. Ana yolların, endüstriyel kaynakların ve tehlikeli atık alanlarının yakınlarında yaşayanların etkilenmesi muhtemeldir.

Columbia Üniversitesi’nde çevre bilimcisi olan Profesör Ana Navas-Aesian, bunun artık küresel bir sorun haline geldiğini söyledi.

Paylaşın

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir