Taylor Swift, ‘Yılın Kişisi’ Seçildi

Dünyanın en saygın haber ve politika dergilerinden Time, aralarında 11 Grammy’nin de olduğu yaklaşık 500 ödülün sahibi pop yıldızı Taylor Swift, yılın kişisi seçti.

Haber Merkezi / Derginin Pazartesi günü açıkladığı yılın kişisi adaylarının kısa listesinde Şi Jinping, Vladimir Putin, Barbie ve greve çıkan Hollywood yazarları ve aktörleri de yer aldı.

Time derginin genel yayın yönetmeni Sam Jacobs, “Kendine ait bir dünya inşa ederek pek çok kişiye yer açtığı, hikayesini küresel bir efsaneye dönüştürdüğü ve umutsuzca ihtiyaç duyan bir topluma neşe getirdiği için Taylor Swift, Time’ın 2023 Yılın Kişisi oldu” şeklinde yazdı.

Taylor Swift, Time’a verdiği demeçte hayatının “en gururlu ve en mutlu” anını yaşadığını söyledi. Time ise, Taylor Swift’i, başta kadınlar olmak üzere insanların iç dünyalarının önemli olduğunu hissetmelerini sağlayan “olağanüstü bir anlatıcı” olarak niteledi.

Taylor Swift, demecinde “Kariyerimdeki dönüm noktası 33 yaşımda gerçekleşti gibi hissediyorum” dedi ve ekledi: Ve hayatımda ilk kez, bunun getireceklerini göğüsleyecek ruhsal sağlamlığa sahibim.

1989 yılında Pennsylvania’da doğan Swift, onlu yaşlarının başında gitarla country şarkıları yazmaya başladı.Babası, onun için finansal hizmetlerdeki işini country müziğin başkenti Nashville’e taşıdı.

İçe dönük country şarkılarıyla giderek artan bir ana akım dinleyici kitlesi kazanan Swift, adını doğum yılından alan beşinci stüdyo albümü “1989” ile ‘pop’a geçiş yaptı. 2010’da aralarında Yılın Albümü’nün de bulunduğu dört Grammy Ödülü kazandı. Bu ödülü kazanan en genç sanatçı oldu.

Sadece birkaç yıl içinde yaklaşık 500 ödül (11 Grammy Ödülü ve 32 Amerikan Müzik Ödülü dahil) toplayan Taylor Swift, 50 milyondan fazla albüm sattı. Şarkıcı, tarihin en çok satan sanatçılarından biri olarak kayıtlara geçti.

Paylaşın

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir