Sağlıklı Ve Işıltılı Bir Cilt İçin “Kereviz Suyu”

Sağlıklı ve ışıltılı bir cilde sahip olmak söz konusu olduğunda çoğumuz pahalı cilt bakım ürünlerine ve tedavilerine yöneliriz. Ancak o çok istenilen parlak cilde sahip olmanın anahtarı, basit ve çok daha uygun fiyatlı olabilir: Kereviz suyu.

Haber Merkezi / Bu mütevazi yeşil sebze çok fazla tercih edilmeyebilir, ancak cildinize doğal bir parlaklık verme de dahil olmak üzere çok sayıda sağlık faydasıyla doludur. Şimdi, kereviz suyunun sağlıklı ve ışıltılı bir cilde sahip olmanıza yardımcı olabileceği beş nedenini inceleyeceğiz.

Antioksidanlar açısından zengin: Kereviz, cildin serbest radikallerin neden olduğu hasarlardan korunmasına yardımcı olan A ve C vitaminleri de dahil olmak üzere zengin bir antioksidan kaynağıdır. Serbest radikaller, hücrelere zarar vererek, erken yaşlanmaya, kırışıklıklara ve donuk cilde yol açabilecek kararsız moleküllerdir.

Cildi nemlendirir: Parlayan bir cilde ulaşmanın en önemli faktörlerinden biri cildi nemlendirmedir. Cildimiz susuz kaldığında kuru, donuk ve cansız görünür. Yüzde 95 sudan oluşan kereviz cilt için mükemmel bir nemlendirici içecektir.

Kolajen üretimini artırır: Kollajen cildimizin elastikiyetini ve sıkılığını korumak için gerekli olan bir proteindir. Yaşlandıkça kolajen üretimimiz doğal olarak azalır, bu da ince çizgilere, kırışıklıklara ve ciltte sarkmaya neden olur.

Enflamasyonu azaltır: Kereviz, antiinflamatuar özelliklere sahip poliasetilen adı verilen bileşikleri içerir. Kereviz suyu içerek vücuttaki iltihaplanmanın azalmasına yardımcı olarak daha sağlıklı ve temiz bir cilde sahip olabilirsiniz.

Vücudu detoksifiye eder: Kereviz, vücuttan toksinlerin atılmasından sorumlu karaciğer enzimlerini uyaran kumarin adı verilen bir bileşik içerir. Düzenli olarak kereviz suyu içerek detoksifikasyon sürecine yardımcı olabilirsiniz.

Kereviz suyu içmek için ipuçları

Her sabah aç karnına taze kereviz suyu içmeyi hedefleyin. Bu, besinlerin optimal emilimini sağlar.

Kereviz suyu yapmak için meyve sıkacağı veya yüksek hızlı bir blender kullanın. Meyve suyunu süzmek tüm lifleri gidereceği için içilmesini kolaylaştıracaktır.

Saf kereviz suyunun tadını çok itici buluyorsanız elma, salatalık gibi diğer meyve veya sebze sularıyla karıştırabilirsiniz.

Kereviz suyu alımınızda tutarlı olun. Görünür sonuçları elde etmek için en az bir hafta boyunca her gün içmeye çalışın.

Unutmayın, optimum cilt sağlığı için kereviz suyu içmenin yanı sıra dengeli beslenmek, yeterince uyumak ve iyi bir cilt bakımı rutini uygulamak da önemlidir.

Paylaşın

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir