Kadınlar Basketbol Türkiye Kupası Fenerbahçe’nin

Sezona FIBA (Uluslararası Basketbol Federasyonu) Süper Kupa’sını kazanarak başlayan Fenerbahçe Kadın Basketbol Takımı, Türkiye Kupası Finali’nde Mersin’i 79-76 mağlup ederek kupanın sahibi oldu.

Bu kupayı en çok kazanan takım unvanını taşıyan Fenerbahçe Kadın Basketbol Takımı’nın Belçikalı oyuncusu Emma Meesseman maçın en değerli oyuncusu (MVP) seçildi.

Maçın ilk hücumu Mersin’den geldi. Bu hücumdan Elizabeth Williams’la dönen Mersin ekibi maçın ilk sayılarını bulurken, Fenerbahçe sayıları ise Kayla MacBride’dan geldi. (2-2) Alperi Onar ve Howard’ın hızlı hücumlarıyla skorun 7-4’e geldiği çeyrekte Mersin, Marina Mabrey’in dış isabetiyle skora denge getirdi (7-7).

Devamında hem hücumda hem savunmada ön plana çıkan Emma Meesseman ile boyalı alanda fark yaratan Howard-McBride çiftinin kattığı enerjiyle üretken olan Fenerbahçe 15-11’i buldu. Bu skor Mersin’e mola aldırırken, Fenerbahçe, mola dönüşünde de skor üretmeye devam etti. (18-11) Kenardan gelen Melis Gülcan’la maçın içinde kalmaya çalışan rakibe geçit vermeyen Fenerbahçe, 19-15’le ilk çeyreği önde tamamladı.

İkinci çeyreğe Kayla McBride’ın 5-0’lık serisiyle oldukça hızlı başlayan Fenerbahçe, 9 sayılık bir fark yakaladı. (24-15) Mersin ekibinin bu çeyrekteki ilk sayıları ise Holingsvorth’ten geldi. (24-21) Mersin bu bölümde yakaladığı seriye Yvonne Anderson’la nokta koyan Fenerbahçe 28-21’i buldu. Çeyrekte son iki dakikanın içine girilirken fark da çift hanelere çıktı. (34-23) Skor üstünlüğünü çeyreğin geriye kalan bölümünde de sürdüren Fenerbahçe, soyunma odasına 37-28’lik üstünlükle girdi.

Elizabeth Williams ve Yvonne Anderson’ın karşılıklı isabetiyle başlayan çeyrekte skor da 39-30’a geldi. Sevgi Uzun ve Natasha Howard’ın skorer oyunuyla farkı yeniden çift hanelere çıkartan Fenerbahçe, skoru 48-37’ye getirdi. Holingsvorth ve Mabrey’le toparlanan Mersin farkı eriterek 48-44’ü buldu. Üç sayı çizgisinin gerisinden yüksek yüzdeyle oynayan Kayla McBride ve Alperi Onar gibi isimleriyle yeniden oyunun kontrolünü eline alan Fenerbahçe, 11 sayılık fark yakalarken (56-45), karar periyotuna da 56-50’yle önde geçti.

Dördüncü çeyreğin hemen başında bulduğu basketlerle maçın içinde kalan Mersin farkı 3 sayıya düşürdü. (59-56) Son 5 dakikanın büyük bir çekişmeye sahne olduğu çeyrek sonunda skor 71-71’de eşitlenirken, uzatma periyotuna gidildi. Benzer bir çekişmeye sahne olan uzatma periyotu sonunda Emma Messeman’ın son saniye üçlüğüyle parkeden 79-76 galip ayrılan Fenerbahçe kupanın sahibi oldu.

Kadınlar Türkiye Kupası’nda şampiyonluğa ulaşan Fenerbahçe Kadın Basketbol Takımı’na şampiyonluk kupasını TBF Başkan Vekili Ömer Onan, madalyalarını ise Balıkesir Valisi İsmail Ustaoğlu ve Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz sundu.

Final maçının en değerli oyuncusu olan Emma Meesseman’a ödülünü, TBF Yönetim Kurulu Üyesi TBF Genel Sekreteri Dr. Serhan Antalyalı takdim etti.

Paylaşın

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir