Rihanna’dan Altı Yıl Sonra İlk Single: Lift Me Up

9 Grammy ödüllü dünyaca ünlü şarkıcı Rihanna, altı yıl aradan sonra ilk single’ı Lift Me Up’ı çıkardı. Hafta başında sosyal medyadan müziğe dönüşünün sinyalini veren Rihanna, 2016’da Anti albümünü çıkarmıştı.

Şarkıcı bu yıllar içerisinde başka sanatçılar ve müzisyenlerle ortak çalışmalar yapmıştı.

Lift Me Up, Kasım’da vizyona girecek olan Marvel filmi “Black Panther: Wakanda Forever”ın müziğinden. Yönetmen Ryan Coogler, Rihanna’nın projeye, 2020 yılında kanserden yaşamını yitiren Marvel aktörü Chadwick Boseman’ın onuruna katıldığını söyledi.

İlk Black Panther filminde oynayan Boseman ayrıca Da 5 Bloods, 21 Bridges ve James Brown’un hayatını canlandıran Get On Up filmlerinde de rol almıştı. 2020 yılında bağırsak kanseri teşhisi konduktan dört yıl sonra yaşamını yitiren aktör, ölümünden sonra geçen yıl Ma Rainey’s Black Bottom filmindeki performansıyla Oscar ödülüne aday gösterilmişti.

Lift Me Up, Rihanna, film yönetmeni Coogler ve daha önce Drake, Justin Bieber, Future, Wizkid, Beyonce ve Khalid ile de çalışan Nijeryalı şarkıcı ve söz yazarı Tems tarafından yazıldı. İsveçli besteci Ludwig Goransson da parçanın bestelenmesine katıldı ve kaydını üstlendi.

Yavaş tempolu ama neşeli bir para olan Lift Me Up’ta Rihanna’nın kendine özgü sesine enstrümanların yumuşak bir şekilde eşlik ettiği görülüyor. Atmosferik parçada şarkıcıya geriden bir de belli belirsiz bir koro eşlik ediyor.

Sosyal medyada single’ın çıkışı Rihanna fanları arasında sevinçle karşılandı. Bazıları şarkıyı dinlerken yükselip uçtuklarını yazarken, kimileri de “tam bir film müziği” diyerek hayal kırıklığı ifade ettiler.

Dünyaca ünlü Barbadoslu R&B ve pop şarkıcısı Rihanna’nın tam ismi Robyn Rihanna Fenty’dir. Babası Barbados’lu beyaz, annesi ise Guyanalı siyahi’dir. Rajad ve Rorrey isimlerinde iki erkek kardeşi var.

İlköğretim eğitimini ülkesinde Charles F. Broome Memorial Okulu’nda tamamlamıştır. Anne ve babası Rihanna 14 yaşında iken boşanmıştır. Henüz 16 yaşında Miss Combermere güzellik yarışmasına katılmış ve kazanmıştır.

Bu dönemlerde babasının kokain kullanması ve ailesinin dağılması ile ciddi sıkıntılar çekmiştir. Ülkesinde tatilde bulunan Amerikalı müzik yapımcısı Evan Rogers ile bir arkadaşının sayesinde tanışmış ve müzik kariyerinin ilk başlangıcını bu tanışma sayesinde gerçekleştirmiştir.

İlk kayıtları için Evan Rogers’tan söz almış, 2005 yılında Amerika New York’a taşınmış ilk kayıtlarınıda Jay-Z ile paylaşmıştır. Jay-Z ve Def Jam Records şirketini buluşturmuş ve kendi yazdığı besteleri ile ilk albümünü çıkarmıştır.

Seslendirdiği şarkıların yanı sıra sahne şovu, söz yazarı, kültür elçisi, video yönetmeni, moda ikonu, moda tasarımcısı ve aktrist olarak televizyon dünyasında yer almaktadır. 20 Şubat 1988 yılında dünyaya gelen Rihanna’nın burcu Balıktır.

Paylaşın

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir