Son Derece Etkili Beş Doğal ‘Sivrisinek’ Kovucu

Sivrisinekler, hoş bir açık hava deneyimini hızla kaşıntılı bir kabusa dönüştürebilir. Ticari böcek kovucular mevcut olsa da, birçok kişi kimyasallar ve bunların sağlık, çevre üzerindeki potansiyel olumsuz etkileri nedeniyle doğal alternatiflerini tercih etmekte.

Haber Merkezi / Neyse ki doğa, sivrisinekleri etkili bir şekilde uzak tutabilecek bir çok alternatif sunmakta. İşte onlardan beşi:

Sitronella yağı: Limon otu bitkisinin yapraklarından ve saplarından elde edilen sitronella yağı, iyi bilinen bir doğal sivrisinek kovucudur. Güçlü kokusu, sivrisinekleri çeken kokuları maskeleyerek sivrisinekleri etkili bir şekilde uzak tutmakta. Sitronella yağını incelterek cildin açıkta kalan bölgelerine uygulamak yeterlidir.

Neem yağı: Neem ağacının tohumlarından elde edilen neem yağı, başka bir güçlü doğal sivrisinek kovucudur. Neem yağını incelterek cildin açıkta kalan bölgelerine uygulamak yeterlidir.

Lavanta: Lavanta sadece hoş bir kokuya değil aynı zamanda sivrisinek kovucu özelliklere de sahiptir. Bahçeye lavanta dikmek veya kapalı alanda lavanta bulundurmak, sivrisinekleri azaltılmaya yardımcı olabilir.

Sarımsak: Mutfağın vazgeçilmezi sarımsağın keskin aroması sivrisineklere karşı güçlü bir silah olabilir. Düzenli olarak sarımsak tüketmek vücudun sivrisinekleri uzaklaştıran bir koku yaymasına neden olabilir.

Nane yağı: Nanenin ferahlatıcı kokusu çok sevilir ancak bu koku sivrisinekler tarafından da nefret edilir. Nane yağı, sivrisinekleri etkili bir şekilde uzaklaştıran bileşikler de içerir. Nane yağını incelterek incelterek cildin açıkta kalan bölgelerine uygulamak yeterlidir.

Paylaşın

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir