Konseri İptal Edilen Sanatçılara Leman Sam Da Eklendi

Son dönemde birçok sanatçının konseri ya yasaklandı yada iptal edildi. Son olarak Leman Sam’ında katılacağı Fethiye’deki festival de iptal oldu. Leman Sam, gelişmeyi sosyal medya hesabından duyurdu.

Bir süredir müziğe konulan yasak, iptal edilen konser ve festivallere her gün bir yenisi ekleniyor. Zakkum isimli grubun Şanlıurfa’da vereceği konserin iptal edilmesi tartışması devam ederken yeni yasağı sanatçı Leman Sam duyurdu.

“Yobazların baskısına bakalım kim dur diyecek?”

Leman Sam, Fetiye’de katılacağı festival kapsamında vereceği konserin iptal edildiğini şu sözlerle duyurdu:

“Fethiye’de katılacağım festival de iptal oldu. Hayırlısı… Zakkum grubunun vereceği konserin ise grup adı yüzünden iptali artık son noktadır, yobazların baskısına bakalım kim dur diyecek?”

Leman Sam kimdir?

Leman Sam, 23 Temmuz 1951 tarihinde İstanbul Üsküdar’da dünyaya gelmiştir. Subay olan babasının görevi sebebiyle çocukluk yıllarının bir bölümü Anadolu’da geçen Sam aslen Rumeli kökenli birisidir.

Bir dönem jimnastik hakemliği, Gençlik ve Spor Bakanlığı’nda tercümanlık, steno hocalığı gibi işlerde de bulunan Sam, profesyonel müzik kariyerine 1979 senesinde İstanbul Devlet Opera ve Balesi’ne dışarıdan solist olarak girmesiyle oldu. Fakat iki yıla yakın bir süre burada çalışmasının ardından kadroya giremedi. Devamında bir arkadaşının onu Mehmet Teoman’la tanıştırması üzerine de müzik piyasasına girme yönünde karar kıldı.

Leman Sam ilk albümünü Zülfü Livaneli şarkılarından oluşan ‘Livaneli Şarkıları’ ismiyle 1988 senesinde piyasaya çıkardı. Müzikseverlerce beğeni toplayan bu albümünün devamında 1990 yılında ‘Çağrı’ isimli ikinci albümünü piyasaya sürdü. Sanatçının bir sonraki albümüyse 1992 tarihinde ‘Ayak Sesleri’ ismiyle müzik marketlerde yerini aldı.

1994 yılında müzik direktörlüğünü Aykut Gürel’in yapmış olduğu ve içinde de 11 şarkının bulunduğu ‘Eski Fotoğraflar’ ile hayranlarının karşısına çıkan Leman Sam, 1998 senesinde çıkarmış olduğu ‘İlla’ isimli albümünün çıkış parçası olan ‘İlla’, uzun bir süre çok beğenildi.

Uzun yıllar albüm çalışmasında bulunmayan Sam, 2012 senesinde ‘Nereye Kadar’ isimli en son albümüyle hayranlarına geri döndü.

Oyuncu ve şarkıcı Şevval Sam ve Şehnaz Sam isimlerinde iki kızı bulunan Leman Sam, çevreci olup, çeşitli şekillerde insan hakları, hayvan hakları lehine aktivite ve etkinlikleri ile bilinmektedir.

Albümleri:

  • 1988 – Livaneli Şarkıları
  • 1990 – Çağrı
  • 1992 – Ayak Sesleri
  • 1994 – Eski Fotoğraflar
  • 1998 – İlla
  • 2012 – Nereye Kadar
Paylaşın

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir