Kışın Kalp Krizi Riskini Azaltmanın 5 Etkili Yolu

Kış mevsimi birçok açıdan güzel olabilir ama kalbiniz için risklerin arttığı bir mevsim de olabilir. Soğuk havalar, kardiyovasküler sisteminize stres uygulayabilecek bir dizi fizyolojik değişikliği tetikler.

Haber Merkezi / Kış mevsimi, ayrıca kan damarlarını daraltarak kan basıncını artırır ve kalbinizin daha fazla çalışmasına neden olur.

Soğuk havaların kalp sağlığınızı etkilemesine izin vermeyin. İşte kış aylarında kalp krizi riskini azaltmanıza yardımcı olacak 5 etkili yol.

Kapalı ortamlarda bile aktif kalın: Düzenli egzersiz kalp sağlığı için çok önemli ve kış mevsimi hareketsiz kalmak için bir mazeret değil. Dans etmek, asansör yerine merdivenleri kullanmak veya sanal bir fitness dersine katılmak gibi, kapalı ortamlarda bile aktif kalmanın yollarını bulun.

Sağlıklı beslenin, susuz kalmayın: Kış mevsimi, genellikle doymuş yağlar ve ilave şekerler açısından zengin, rahatlatıcı yiyecekler tüketmeye neden olur. Ancak unutmayın bunlar kalp sağlığınızın düşmanlarıdır. Meyveler, sebzeler, tam tahıllar ve yağsız protein açısından zengin, kalp açısından sağlıklı bir beslenmeyi tercih edin.

Gün boyunca susuz kalmamaya öncelik verin. Dehidrasyon kanınızı kalınlaştırabilir ve kan pıhtılaşması riskini artırabilir, bu nedenle bardağınızı H2O ile dolu tutun.

Uykuya öncelik verin ve stresi yönetin: Kışın günlerin kısalması uyku düzenini bozabilir ancak her gece en az 7-8 saat kaliteli uykuya öncelik verin. Yeterli uyku kan basıncını düzenlemeye yardımcı olur ve stres hormonlarını kontrol altında tutar; her ikisi de kalp sağlığı için oldukça faydalıdır.

Vücudunuzu dinleyin: Ani soğuğa maruz kalmamak için iyi giyinin ve kendinizi aşırı yormayın. Vücudunuzun sinyallerini dinleyin ve göğüs ağrısı, nefes darlığı veya baş dönmesi hissederseniz durun.

Sigarayı bırakın: Sigara içiyorsanız, bırakmak kalp krizi riskini azaltmak için atabileceğiniz en etkili adımlardan biri. Sigara içmek kan basıncını artırır, kan damarlarına zarar verir ve kardiyovasküler sistemin genel etkinliğini azaltır.

Paylaşın

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir