Her Gün Çay İçmek Ömrü Uzatıyor

Yakın zamanda yapılan bir araştırma, her gün üç fincan çay tüketmenin biyolojik yaşlanma sürecini geciktirdiği ve ömrü uzatmada rol oynayabileceğine işaret etti.

Haber Merkezi / Kimyasal bileşikler açısından zengin olan siyah çayın, özellikle kalp, bağırsak ve beyin sağlığını iyileştirmede faydaları olduğu kabul edilmektedir.

Çin’in Chengdu kentindeki Sichuan Üniversitesi’nden bilim insanları tarafından yapılan kapsamlı araştırma, iki gruptan elde edilen verilerin analizini içeriyor: 37 ile 73 yaşları arasında 5.998 İngiliz ve 30 ile 79 yaşları arasında 7.931 Çinli.

Araştırmada, katılımcıların tercih ettikleri çay türü (yeşil, siyah, sarı veya oolong) ve her gün tükettikleri çay miktarı olmakta dahil ayrıntılı bilgi yer aldı.

Bilim insanları, araştırmada, katılımcıların biyolojik yaşını belirlemek için kan basıncı, kolesterol ve vücut yağ yüzdesi gibi çeşitli yaşlanma belirteçlerini değerlendirdi.

The Lancet Regional Health – Western Pacific dergisinde yayınlanan sonuçlar, çay içenlerin biyolojik olarak daha yavaş yaşlanma belirtileri sergilediğini ortaya çıkardı.

Araştırmada yer alan bilim insanları, günde yaklaşık üç fincan çay veya altı ila sekiz gram çay yaprağı tüketmenin en belirgin yaşlanma karşıtı faydaları sağlayabileceğini gösterdiğini ifade ettiler.

Araştırmada, ilginç bir şekilde çay içmeyi bırakanlarda biyolojik yaşlanmanın hızlanmasında daha yüksek bir artış görüldüğü belirtildi.

Bilim insanları bunu, çaydaki birincil biyoaktif maddeler olan ve bağırsak mikrobiyotasını önemli ölçüde etkilediğine inanılan polifenollere bağladılar.

Araştırmada, ayrıca çayın tüketildiği sıcaklığın sonuçlar üzerinde hiçbir etkisinin olmadığı da vurgulandı.

Paylaşın

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir