Süper Lig: Amedspor, Haftayı Bir Puanla Kapattı

Galatasaray, Kasımpaşa’yı 3-1 mağlup etti. Abdülkerim Bardakcı’nın öne geçen sarı-kırmızılılar, Lucas Torreira’nın kırmızı kart görmesinin ardından kalesinde gol gördü. Galatasaray, son dakikalarda Barış Alper Yılmaz ve Mario Lemina’nın golleriyle karşılaşmadan galip ayrıldı.

Süper Lig’in 7. haftasında Galatasaray, Ali Sami Yen Stadı’nda konuk ettiği Kasımpaşa’yı 3-1 yendi. Hakem Halil Umut Meler’in yönettiği mücadelede ev sahibi ekip, ilk yarıyı 1-0 önde tamamladı.

Galatasaray, Aleksey Batrakov’un kullandığı serbest vuruşta ceza sahasında yükselen Abdülkerim Bardakcı, kafa vuruşuyla topu ağlara gönderdi ve ilk yarının skorunu belirledi: 1-0.

Galatasaray, 65. dakikada Lucas Torreira’nın kırmızı kart görmesiyle sahada 10 kişi kaldı. VAR incelemesinin ardından hakem Halil Umut Meler, Uruguaylı futbolcunun sarı kartını iptal ederek doğrudan kırmızı kart gösterdi.

Kasımpaşa, 68. dakikada beraberliği yakaladı. Korner organizasyonunun ardından ceza sahasında önünde kalan topa vuran Jesurun Rak-Sakyi, skoru 1-1’e getirdi.

90. dakikada Ismail Jakobs’un ceza sahasına gönderdiği topun savunmadan sekmesinin ardından Barış Alper Yılmaz, yaptığı vuruşla skoru 2-1’e taşıdı.

90+6. dakikada Mario Lemina, Victor Osimhen ile yaptığı paslaşmanın ardından ceza sahasında buluştuğu topu ağlara gönderdi ve maçın sonucunu belirledi: 3-1.

Bu sonuçla Galatasaray puanını 16’ya yükselterek maç fazlasıyla liderliğe çıktı. Sezonun ilk yenilgisini alan Kasımpaşa ise 10 puanda kaldı.

İrfan Saraloğlu: Değerli bir üç puan aldık

Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk, önceki karşılaşmada gördüğü kırmızı kart nedeniyle Kasımpaşa maçında takımının başında yer alamadı. Sarı-kırmızılı ekibi karşılaşmada yardımcı antrenör İrfan Saraloğlu yönetti.

Saraloğlu, maçın ardından yaptığı açıklamada Kasımpaşa’nın oyun planına ve karşılaşmanın ilk yarısındaki performansa değindi:

“Güçlü bir rakiple oynadık. Buraya 4 beraberlik ve 2 galibiyetle geldiler. Ligimizin önemli teknik adamlarından birine sahipler. Oyunları var, iyi kurguları var. Ancak, biz her zamanki gibi güçlü bir kadroya sahibiz. İyi oyuncularımız var, iyi bir oyunumuz var, bunu kullanarak değerli bir üç puan aldık.”

Milli takım arasından sonra galibiyetle başlamanın önemini de vurgulayan Saraloğlu, alınan sonucun lig ve Şampiyonlar Ligi karşılaşmaları öncesinde takıma katkı sağlayacağını belirtti.

Emre Belözoğlu: Her yaptığımız hamlede oyun geriye gitti

Kasımpaşa Teknik Direktörü Emre Belözoğlu, karşılaşmanın ardından yaptığı değerlendirmede maçın farklı bölümlerine ve takımının oyuncu değişikliklerine değindi.

Belözoğlu, “Maçı oyunun başı, ortası ve sonu olarak ayırdığımızda, ortasında momentumun tamamen bize geçtiği, rakibin 10 kişi kalması ve sonrasında biraz iştahlandık.” ifadelerini kullandı.

Galatasaray’ın 10 kişi kalmasının ardından beraberlik golünü bulduklarını belirten Belözoğlu, devamında galibiyet için hamleler yaptıklarını ancak bu değişikliklerin oyuna olumlu yansımadığını söyledi. Teknik direktör, “Her yaptığımız hamlede bence oyun çok geriye gitti.” değerlendirmesinde bulundu.

Paylaşın