Gazze’de İsrail Saldırılarında Can Kaybı 27 bin 585’e Yükseldi

Hamas’ın başlattığı Filistin – İsrail savaşının 123. günü geride kalırken Gazze’de İsrail saldırılarında yaşamını yitirenlerin sayısı 27 bin 585’e, yaralananların sayısı  ise 66 bin 978’e yükseldi.

Haber Merkezi / Gazze’de İsrail saldırılarında ölenlerin yüzde 70’ini çocuklar ve kadınların oluşturduğu aktarılırken, saldırılar sonucu oluşan yıkımdan dolayı çok sayıda kişinin hala enkaz altında olduğu vurgulandı. Sivil savunma ve acil sağlık ekiplerinin bu kişilere ulaşmakta zorluk yaşadığı kaydedildi.

Uluslararası Af Örgütü (Amnesty International), uluslararası kamuoyunun dikkatlerinin Gazze’ye çevrildiği bir ortamda, İsrail askerlerini Batı Şeria’da Filistinlilere karşı hukuka aykırı eylemler başlattığını açıkladı.

Gazze Şeridi’nde “kesin zafer” peşinde olduğunu ifade eden İsrail Başbakanı Benyamin Netanyahu, “Birkaç gün önce komutanlarınıza söyledim. Üzerinde iki kelime olan bir şapka aldım: Kesin zafer. Bu bizim siyasetimizin özüdür. Hamas’a karşı kesin zafer” ifadelerini kullandı.

Birleşmiş Milletler Dünya Sağlık Örgütü (WHO), bugüne kadar Gazze’de yüz bin Filistinli’nin bombalı saldırılar ve İsrail askerleri ile Filistinli militanlar arasında yaşanan çatışmalar sonucunda öldüğü, yaralandığı ya da kayıp veya öldüğünün varsayıldığını açıkladı.

ABD, Mısır ve Katar tarafından İsrail ve Hamas arasında yeni bir rehine anlaşması yapılması için girişimlerin devam ettiği bildiriliyor. Daha uzun bir ateşkes karşılığında rehinelerin kademeli olarak serbest bırakılması yönünde bir anlaşmayı İsrail tarafının kabul ettiği ancak Hamas tarafından onay beklendiği belirtiliyor.

Paylaşın

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir