Güney Afrika’da Yeni Bir Koronavirüs Varyantı Tespit Edildi

Güney Afrika’da mutasyona uğramış yeni bir koronavirüs varyantı tespit edildiği açıklandı. Güney Afrika’da kasım ayı başında 100 civarında seyreden günlük koronavirüs vaka sayısı ortalama 1,200 seviyesinde.

Haber Merkezi / Güney Afrikalı yetkililer, varyantın daha çok gençler arasında yayıldığını dile getiriyor. Bilim insanlarının ilk gözlemlerine göre yeni tespit edilen B.1.1.1.529 varyantı en az 10 mutasyon içeriyor.

Devlete bağlı sağlık ajansı (NICD), varyantın genetik diziliminin tespitinin ardından B.11.1.529 varyantına yakalanan 22 vaka saptandığını açıkladı. Açıklamada ayrıca söz konusu varyanta yakalanan vaka sayısının hızla arttığı belirtildi.

Güney Afrika, Dünya Sağlık Örgütü’nün (WHO) virüslerin gelişimini çalışan grubuna yeni varyantı görüşmek üzere 26 Kasın’da acil toplanma çağrısı yaptı.

Güney Afrika Sağlık Bakanı Joe Phaahla hükümetin varyantla mücadele için daha katı önlemler uygulayıp uygulamayacağı konusunda bir şey söylemek için henüz erken olduğunu kaydetti.

Güney Afrika geçen yıl Beta varyantının ilk çıktığı yerdi. Beta varyantı daha bulaşıcı olduğu ve aşıların etkisini azalttığı gerekçesiyle, WHO’nun kaygı duyduğu dört varyant arasında yer alıyor.

Ülkede bu yılın erken dönemlerinde C.1.2 adı verilen bir diğer varyant daha tespit edilmiş, ancak bu daha yaygın olan Delta varyantının yerini almamıştı.

Paylaşın

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir