Filipinler’i Rai Tayfunu Vurdu: En Az 20 Ölü

Filipinler’in orta kesimini vuran Rai Tayfunu nedeniyle yaşamını yitirenlerin sayısının en az 21 olduğu açıklandı. 18.000’den fazla personelin afetten etkilenen bölgelerde kurtarma çalışmalarına katılacağı açıklandı.

Haber Merkezi / Ülkenin turistik adası Siargao’ya perşembe günü ulaşan Rai Tayfunu, saatte 195 kilometre rüzgar hızıyla evlerinin çatılarını uçurdu.

Beraberinde şiddetli yağmurda taşıyan Rai Tayfunu, etkili olduğu ülkenin orta kesimlerinde birçok bölgede elektrik kesintisi ve ciddi yıkıma sebep oldu.

Şiddetli yağış ve rüzgar nedeniyle can kayıpları sürekli artıyor. Önce 18 olarak duyurulan ölü sayısının en 21’e yükseldiği belirtildi. Yaralı sayısı hakkında açıklama yapılmadı.

Ülkenin güneydoğusundaki Dinagat Adaları’nın Valisi Arlene Bag-ao, 180 bin kişinin yaşadığı Ada’nın “yerle bir olduğunu” söyledi. Valisi Kaka Bag-ao yaptığı açıklamada, “Evlerimizi kaybettik, yiyecek ve su sıkıntısı yaşıyoruz” dedi.

Ulusal afet ajansının sözcüsü Mark Timbal, AFP haber ajansına verdiği demeçte, 18.000’den fazla personelin afetten etkilenen bölgelerdeki kurtarma çalışmalarına katılacağını söyledi.

Cumhurbaşkanlığı sözcüsü Karlo Nograles daha önce 332.000’den fazla insanın yüksek riskli köylerden tahliye edildiğini ve bunların yaklaşık 15.000’inin tahliye merkezlerine sığındığını açıklamıştı.

Tayfunun yol açtığı şiddetli yağış ve rüzgar, birçok köyde ağaçların devrilmesine ve su baskınlarına neden olmuştu. Yetkililer, tayfun bölgeyi vurmadan önce 300 binden fazla kişinin tahliye edilerek güvenli bölgelere kaçtığını aktarmıştı.

Paylaşın

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir