Brezilya’daki Sel Felaketinde Can Kaybı 171’e Yükseldi

Brezilya’nın Rio de Janeiro eyaletinde yaşanan selde hayatını kaybedenlerin sayısı 171’e yükseldi. Şehirde 2011’de yaşanan selde 900’den fazla kişi ölmüş, 100’den fazla kişi kaybolmuştu.

İklim krizi nedeniyle gerçekleşen söz konusu aşırı hava olayı sonrası selden etkilenen bölgeye giden Rio de Janeiro Valisi Claudio Castro, basına yaptığı açıklamada bölgenin 1932’den bu yana en şiddetli yağışa maruz kaldığını söylemişti.

Geçen hafta Rio de Janeiro’nun dağlık bölgesi Petropolis kentinde meydana gelen sel ve toprak kaymalarının ardından gönüllülerin ve itfaiye ekiplerinin sürdürdüğü arama kurtarma çalışmaları devam etti.

Sel ve toprak kaymaları nedeniyle 126 kişi için ise kayıp ihbarı yapıldı. Öte yandan 856 kişinin sığınaklarda olduğu bildirildi.

Petropolis Belediyesi, sokakların temizlenmesi için başlatılan geniş çaplı çalışmalar nedeniyle bölge sakinlerine evden çıkmamaları çağrısında bulundu.

Rio de Janeiro’nun dağlık bölgesi Petropolis’te 15 Şubat’ta meydana gelen şiddetli yağışlar nedeniyle şehrin birçok yerinde toprak kaymaları yaşanmıştı. Sosyal medyaya yansıyan görüntülerde sokakları, parkları, marketleri sel bastığı, arabaların ve otobüslerin su altında kalarak sürüklendiği görülmüştü.

Çok sayıda heyelanın ardından onlarca evin yıkıldığı Petropolis’e şubat ayının tamamında beklenen yağışın 6 saatte yağdığı duyurulmuştu.

Paylaşın

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir