Boyun Kırışıklıklarından Kurtulmak İçin 8 İpucu

Boyun çevresindeki derinin elastikiyetini kaybetmeye başlamasıyla ortaya çıkan kırışıklıklar, sadece rahatsızlık vermekle kalmaz, aynı zamanda bireyin güvensiz hissetmesine de neden olabilir.

Haber Merkezi / Bu hassas bölgeyi sıkılaştırmaya ve gençleştirmeye yardımcı olacak bazı ipuçlarını sizler için sıraladık.

Cilt bakım rutininizde boynunuzu ihmal etmeyin: Günlük cilt bakım ürünlerinizi uygularken boynunuzu da dahil etmeyi unutmayın! Temizleyicinizi, tonerinizi, serumunuzu ve nemlendiricinizi boyun bölgesine uygulamak için yukarı doğru hafif hareketler kullanın.

Boynunuzu güneşten koruyun: Boynun erken yaşlanmasını önlemek için güneşten korunma çok önemlidir. Bulutlu günlerde bile boynunuza her gün en az 30 SPF’li geniş spektrumlu güneş koruyucu uygulayın. Ek koruma için geniş kenarlı bir şapka veya atkı takmayı düşünün.

Boyun güçlendirme egzersizleri yapın: Boyun egzersizleri boyundaki kasların sıkılaşmasına ve güçlenmesine yardımcı olarak daha sıkı, daha genç bir görünüme yol açabilir. Boynunuzun sıkılığında ve elastikiyetinde kademeli iyileşmeler görmek için bu egzersizleri günlük rutininize ekleyin.

Susuz kalmayın: Cildin elastikiyetini ve genel sağlığını korumak için uygun hidrasyon şarttır. Cildinizi dolgun ve genç tutmak için günde en az sekiz bardak su içmeyi hedefleyin.

Sırt üstü uyuyun: Yan veya yüzüstü uyumak zamanla boynunuzda kırışıklıkların oluşmasına neden olabilir. Bunu önlemek için boynunuza binen baskıyı en aza indirecek destekleyici bir yastıkla sırt üstü uyumayı deneyin.

Sağlıklı beslenin: Antioksidanlar, vitaminler ve mineraller açısından zengin dengeli bir beslenme, sağlıklı cildin desteklenmesine ve yaşlanma sürecinin yavaşlatılmasına yardımcı olabilir. Cildinizi içten beslemek için öğünlerinize bol miktarda meyve, sebze, yağsız protein ve sağlıklı yağlar ekleyin.

Retinol ürünlerini kullanın: Retinol, kırışıklıkları azaltmaya ve cilt dokusunu iyileştirmeye yardımcı olabilecek güçlü bir cilt bakım bileşenidir. Yaşlanma karşıtı faydalardan en iyi şekilde yararlanmak için retinol veya retinil palmitat gibi diğer A vitamini formlarını içeren ürünleri arayın.

Profesyonel tedavileri düşünün: Profesyonel tedaviler boynunuzdaki kırışıklıkların ve sarkmaların görünümünü iyileştirmeye yardımcı olabilir.

Paylaşın

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir