ABD’de Bir Haftada Dört Silahlı Saldırı

ABD’nin Güney Carolina ve Pennsylvania eyaletlerinde haftasonu gerçekleştirilen silahlı saldırılarda 2 kişi hayatını kaybetti, 31 kişi yaralandı. Bu saldırılar, ABD’de son bir hafta içinde gerçekleştirilen üçüncü ve dördüncü silahlı saldırlar olarak kayıtlara geçti.

Amerika Birleşik Devletleri’nin (AB) Güney Carolina eyaletinde dün (17 Nisan) düzenlenen silahlı saldırıda dokuz kişi yaralandı.

NBC News haber sitesinin aktardığına göre, Güney Carolina Eyalet Emniyet Dairesi saldırıya ilişkin açıklama yaparak Hampton County bölgesindeki bir kulüpte dün sabah gerçekleştirilen silahlı saldırıda dokuz kişinin yaralandığını, olayda can kaybı yaşanmadığını duyurdu.

Eyalette bir gün önce de bir alışveriş merkezinde silahlı saldırı meydana gelmiş, 14 kişi yaralanmıştı. Güney Carolina’nın başkenti Columbia’da yaşanan saldırıda dokuz kişi ateşli silahla yaralanırken beş kişi de olay yerinden kaçmaya çalışırken yaşanan izdihamda yara almıştı.

Olayla ilgili bir basın açıklaması yayınlayan Columbia Polis Şefi W.H. “Skip” Holbrook yaralıların yaşının 15 ile 73 arasında değiştiğini söyledi.

Öte yandan, dün sabah saatlerinde ABD’nin Pennsylvania eyaletinin Pittsburgh kentinde de yaklaşık 200 kişinin bulunduğu bir ev partisinde ateş açılması sonucu iki kişi öldü, sekiz kişi yaralandı.

The New York Times gazetesinin haberine göre, Pittsburgh’ta hayatını kaybeden iki kişi de 18 yaşından küçüktü. Yerel yetkililer yaralıların arasında 14 yaşında bir çocuğun da olduğunu ifade etti.

Columbia Polis Şefi Scott E. Schubert, olay yerinde birden fazla silah kullanıldığına yönelik kanıtlar olduğunu söyledi.

Bir haftada dört saldırı

Güney Carolina’da dün yaşanan silahlı saldırı ABD’de son bir hafta içinde gerçekleştirilen dördüncü silahlı saldırıydı.

ABD’nin New York şehrinin Brooklyn bölgesindeki bir metro istasyonunda 12 Nisan 2022 sabahı bir silahlı saldırı gerçekleştirilmiş, saldırıda 10’u ateşli silahla olmak üzere en az 30 kişinin yaralandığı bildirilmişti.

62 yaşındaki şüpheli Frank R. James, 14 Nisan’da, saldırıdan 29 saat sonra saldırının gerçekleştiği metro istasyonunun yaklaşık beş mil yakınında yakalanmış, basına konuşan federal yetkililer, James’in “toplu taşımada terör saldırısı” düzenlemekle suçlanacağını ve suçu sabit görüldüğü takdirde ömür boyu hapis cezası alabileceğini ifade etmişti.

Mahkeme James’in tutuklu yargılanmasına karar verdi.

The New York Times gazetesine göre, son dönemde yaşanan silahlı saldırılar ülke çapında meydana gelen şiddet suçlarındaki artışın bir örneği.

2019’dan bu yana ülkede yaşanan cinayetler yaklaşık yüzde 40 oranında artarken silahlı saldırı gibi diğer şiddet suçlarında da artışlar yaşanıyor. Uzmanlar, pandemi, polis olan güvenin azalması ve silah satışlarındaki artış gibi faktörlerin bu artışın sebebi olabileceğini söylüyor.

Paylaşın

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir