Spor Öncesi Ve Sonrası Cilt Bakımı!

Sporun sağlıklı ve parlak bir cilde sahip olmanın önemli yollarından biri olduğunu biliyor muydunuz? Spor kadar, spor öncesi ve sonrası cilt bakım rutininizi doğru şekilde takip etmelisiniz. Bir cilt bakımı rutini izlemiyorsanız, spor salonuna gitmek, cildinizde en iyi sonucu vermeyecektir.

Haber Merkezi / Evet, terleme normaldir ve parlak ve sağlıklı bir cilde ulaşmanın neredeyse tek yoludur. Ancak bu, yalnızca belirli bir cilt bakımı rutini uyguladığınızda elde edilebileceğiniz bir sonuç.

Cildinizin parlak ve sağlıklı görünmesi için spor öncesi ve sonrası izlemeniz gereken birkaç ipucunu sizler için derledik.

Spor öncesi cilt bakımı

Spor öncesi makyaj yapmak en büyük hatalardan bir tanesi. Spora başlamadan önce makyajınızı mutlaka çıkarın, çünkü makyaj için kullandığınız malzemeler cilt gözeneklerinizi ve ter bezlerinizi tıkayarak cildinizin nefes almasını zorlaştıracaktır. Bu nedenle, spora başlamadan önce cildinizdeki tüm makyaj malzemelerini silmenizi öneririz.

Cildinizdeki tüm makyaj malzemelerini çıkardıktan sonra, cildinizi UV ışınlarından korumak için en sevdiğiniz nemlendiriciyi ve güneş kremini sürmeni tavsiye ederiz.

Terlemeyi Önleyici roll-on uygulamak; Spor yaparken terleme çok yaygın bir olgudur. Koltuk altlarınıza ter önleyici bir roll-on uygulayarak koltuk altlarınızın bakteriler ve mikropları için en önemli yaşam yeri haline gelmesini önlemiş olursunuz.

Açık saçla spor yapmayın; Saçınız kısa olsa bile her zaman düzgün bir şekilde toplayın. Aksi takdirde saç ürünleri terle birleştiğinde gözenekleri tıkar ve alında sivilcelere neden olur.

Spor salonunda herhangi bir ekipmanı kullanmadan önce daima dezenfektan, kendi temiz havlunuzu kullanın. Spor sırasında yüzünüze dokunmayın çünkü elleriniz kirlidir ve bakteriyel enfeksiyon kapabilir. Bu nedenle, egzersiz yaparken ellerinizi yüzünüzden uzak tutun.

Spor sonrası cilt bakımı

Spordan sonra cildinizi temizlemek antrenman öncesi kadar önemlidir. Spordan sonra terli yüzle dinlenmek, cildinizde bakteri oluşmasını sağlayabilir. Bu nedenle spor sonrası hemen bir duş alın.

Saçlarınızı hafif şampuanla yıkayın ve saçınızı kurutmak için fön makinesi yerine havlu kullanın. Duştan sonra cildinize serum uygulayın ve nemlendirici jel ile nemlendirin. Umarız bu kolay ve hızlı ipuçları, en zorlu spor günlerinizde bile cildinizin temiz, parlak ve sağlıklı kalmasına yardımcı olur.

Paylaşın

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir