Kılıçdaroğlu’ndan Erdoğan’a Çağrı: Zamları Geri Çek

Faturasını ödemediği için evinin elektriği bugün kesilen CHP Lideri Kılıçdaroğlu, akşam saatlerinde eşi Selvi Kılıçdaroğlu’yla birlikte evinden “lüks lambası” adı verilen tüplü bir aydınlatmayla canlı yayın yaptı.

Haber Merkezi / Kılıçdaroğlu, canlı yayında yaptığı açıklamada, Cumhurbaşkanı Erdoğan’a çağrıda bulunarak, “Erdoğan’a sesleniyorum enerjiye yaptığın zamları geri çek. KDV’yi sıfırla. Kimse merak etmesin, karanlıkları aydınlığa çıkaracağız” ifadelerini kullandı.

CHP Lideri Kılıçdaroğlu, “Elektrik dağıtım şirketlerinin büyük bölümünü beşli çeteye verdiler” dedi. Tek tek holdinglerin aldığı enerji ihalelerini sayan Kılıçdaroğlu, “Milyonlar faturalarını ödeyemeyecek hale getirildi bu ülkede, insanlar çok öfkeli” dedi.

Altı buçuk dakikalık video mesajının önemli bir kısmını dünyadaki gelir dağılımı adaletsizliğine ayıran Kılıçdaroğlu, hem dünyada hem Türkiye’de yöneticilerin ülke zenginliğini adaletli dağıtılmasından sorumlu olduğunu söyledi.

“Eşimle birlikte, bir hafta boyunca karanlıkta kalacağız” diyen CHP Lideri Kılıçdaroğlu’nun açıklamaları şöyle:

”Büyük bir toplumsal sarsıntının ortasındayız. Saraylı eşkiya holdinglerin cepleri dolacak diye halkın elektrik gibi gıda gibi temel hakları gasp edildi bu ülkede. Elektrik dağıtım şirketlerinin büyük bölümünü beşli çeteye verdiler.

Cengiz Holding, 8 yılda kamudan tam 2 milyar 295 milyon 311 bin lira değerinde 37 ayrı elektrik ihalesi almış. Cengiz gibiler paralarına para katarken; milyonlar faturalarını ödeyemeyecek hale geldi. Aç gözlü çetelere karşı halk çok öfkeli. Dünyada bu girdabın içinde. Tüm dünyada zengin azınlıklar halkların sosyal, siyasi refahını baltalıyor. Vatandaştan alıyorlar, alıyorlar, servetlerine servet katıyorlar.

Dünyanın en zengin 26 insanın serveti dünya nüfusunun yarısına eşit. Zenginler daha zengin, yoksullar daha yoksul hale getirildi.

Bu zenginler servetlerinin yüzde 1’ini paylaşsalar okula gidemeyen  bütün çocukların eğitim masrafları karşılanır.

Zengini daha zengin, fakiri daha fakir yapan bu sistem artık miadını doldurdu. Neoliberalizm artık can çekişiyor. Sıradan insanların öfkesine yenilmek üzere neoliberalizm. İmkansız görünen düşüncelerin zamanı gelmiştir. Devletler insanların temel ihtiyaçlarını karşılamakla yükümlüdür.

Neoliberalizmin sonu gelmiştir.

İşte ben bu aç gözlü politikacıların yarattığı karanlığa karşı ayaktayım. Bu eylemim sivil itaatsizlik çağrısı değil, bir direniştir. Bu sizin hakkınızı arama mücadelemdir.

Eşimle birlikte, bir hafta boyunca karanlıkta kalacağız. Adalet için bu ülkede kilometrelerce yol yürüdüm, şimdi karanlıkta oturacağım.  Dünyadaki tüm demokratlara sesleniyorum: Samimilerse onlar da halkları için harekete geçsiler.

Erdoğan’a sesleniyorum: Enerjiye yaptığın zamları geri çek. KDV’yi sıfırla. Kimse merak etmesin, karanlıkları aydınlığa çıkaracağız. ”

Paylaşın

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir