Akşener’den Kritik ‘İttifak’ Açıklaması

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, İstanbul Bilgi Üniversitesi Santral Kampüsünde Atatürkçü Düşünce Kulübü tarafından düzenlenen ‘Türkiye’de Gençlik ve Siyaset’ konulu panele konuşmacı olarak katıldı.

İyi Parti Genel Başkanı Akşener, katıldığı programda, Mart 2019’da yapılacak olan yerel seçimlerde partisinin CHP ile ittifak yapıp yapmayacağına ilişkin değerlendirmede bulundu.

Akşener’in ittifak konusuna ilişkin yaptığı değerlendirme özetle şöyle:

  • Belediye seçimlerine giderken İttifak’a kimisi ‘işbirliği’ diyor biz ‘güç birliği’ diyoruz ama konuşmalarımız var.
  • Henüz basına yansıyan ‘şu şehir, bu şehir’ diye haberler gerçeği yansıtmıyor. Şehirler üzerinden konuşmadık. Ankara’ya hem Cumhuriyet Halk Partili seçmenin razı olabileceği, hem de sağ seçmen kitlesinin razı olabileceği bir kişi, iki partinin ortak adayı da olabilir.
  • İstanbul’a gelince elbette Cumhuriyet Halk Partisi başa güreşiyor. Cumhuriyet Halk Partisi İstanbul’da adayını çıkarır. İzmir’i tartışmaya bile değmez.
  • Bizim 9 ilçe belediyemiz var. Karabük, Uşak, Afyon ve Niğde illerinde çok iddialıyız.

Öte yandan İYİ Parti’de aday adaylığı başvuru tarihi açıklandı. İlk yerel seçim sınavını 31 Mart seçimlerinde verecek olan partide aday adaylığı başvurularının 1 Aralık itibariyle başlayacağı duyuruldu. Duyuruda başvuru sürecinin 15 Aralık’ta sona ereceği bildirildi.

 

Paylaşın

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir