Yüz Bakımından Sonra Kaçınmanız Gereken 4 Şey

Yüz bakımı, buhar, peeling, ekstraksiyon, kremler, losyonlar, yüz maskeleri, peeling ve masajı içeren çok adımlı bir manuel tedavidir. Yüz bakımı, aynı zamanda cildi beslemeye yardımcı olur.

Haber Merkezi / Yüz bakımı yaptırmadan önce, yüz bakımı sırasında ve sonrasında alınması gereken birçok önlem vardır.

Dermatologlar, yüz bakımı yaptırdıktan sonra belirli uygulamalardan kaçınmayı önermektedir. Bu nedenle, size yüz bakımı sonrası kaçınmanız gerekenleri listeledik:

Yüze dokunmamak

Eldeki bakterileri yüze aktarmamak için yüze tekrar tekrar dokunmaktan kaçınılmalıdır. Ayrıca yüz bakımı sonrasında yüze dokunmak sivilcelere ve alerjilere yol açabilir.

Makyajdan Kaçının

Cilt bakımından sonra cilt hassaslaşır. Bu nedenler, cilt bakımı sonrası makyaj yapmak, kızarıklıklara ve sivilcelere yol açabilir. Unutmayın, makyaj ürünleri, cilt katmanlarının derinliklerine inen ve cilt sorunlarına neden olan kimyasallar içermektedir.

Güneşe Çıkmayın

Cilt bakımı yaptırdıktan sonra kaçınmanız gereken en önemli uygulama güneşe çıkmamaktır. Cilt, bakım sonrası çok hassas hale gelir, zararlı UV ışınları cildin derinliklerine nüfuz ederek, yüz alerjilerine ve kızarıklıklara neden olabilir.

Kimyasal Kullanmayın

Yüz bakımı yaptırdığınızda, cilt birkaç gün hassas olur. Hassas cilt üzerinde kimyasal kullanmak cilt hasarına neden olabilir.

Not: Sunulan bilgilerin amacı herhangi bir hastalığı teşhis veya tedavi etmek, iyileştirmek veya önlemek değildir.

Tüm bilgiler yalnızca genel bilginize yöneliktir, tıbbi tavsiye veya belirli tıbbi durumların tedavisinin yerine geçmez. Uygulamadan önce bu bilgileri doktorunuzla görüşün.

Paylaşın

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir