Yoga Nidra Nedir, Nasıl Yapılır?

Eski bir uygulama olan ancak günümüzde yeniden popülerlik kazanan Yoga Nidra, uykusuzluk, endişe ve duygusal travma yaşayanlara yardımcı olan derin bir rahatlama uygulamasıdır. Yoga Nidra, iç huzurunuzla yeniden bağlantı kurmanıza yardımcı olacaktır.

Haber Merkezi / Yoga Nidra, meditasyonla karıştırılır, ancak farklı faktörleri vardır. Yoga Nidra, derin bir bilinçli rahatlama durumu yaşatır.

Yoga Nidra nedir?

Yoga Nidra, aktif bir meditasyon şekli olan yogik veya psişik uyku yöntemidir. Uyanıklık ve uyku fazları arasındaki bir ara bilinç halidir. Yoga Nidra’yı uygularken, uygulayıcılar uyuyormuş gibi görünebilir, ancak farklı eylemlerle ilgili talimatları takip ettikleri için daha derin bir farkındalık düzeyinde çalışırlar.

İnsanlar her zaman iç gerilimlerle doludur ve bunların farkında değildirler, bu nedenle kas, duygusal ve zihinsel streslerden kurtulana kadar asla tamamen rahatlayamazlar. Yoga Nidra uygulaması, tüm bu streslerden kurtulmak için bilimsel olarak onaylanmış en iyi yöntemlerden biridir. Bir saatlik bir Yoga Nidra seansı, dört saatlik dinlendirici bir uykuya eş değer.

Yoga Nidra adımları

Yerleşme

İlk aşamada, belinizi ve boynunuzu destekleyen bir yastık veya destek ile bir yoga matı veya battaniyesi üzerinde düz bir şekilde uzanın.

Niyet

Bu aşamada, zihninizin arzunuza veya hedefinize odaklanmasına izin verin ve zihinsel olarak niyetinizi birkaç kez tam bir inançla tekrar edin.

İçsel kaynağınızı keşfedin

Bu aşamada, iç dünyanızda rahat edebileceğiniz ve kendinizle daha fazla bağlantı kurabileceğiniz güvenli bir yer bulun.

Vücudunuzu bilinçli olarak tarayın

Bu durumda, eğitmenlerin talimatlarını dinlerken içsel farkındalığınızın vücudunuzu taramasına izin verin. Gergin kalan vücut bölgeleri, sistemli bir şekilde çalışarak gerginliklerini serbest bıraktığı için çok önemli bir aşamadır.

Nefesinizin farkına varın

Bu aşama tamamen nefesinizin farkındalığı ile ilgilidir. Havanın burun deliklerinizden nasıl girip vücudunuzdan nasıl çıktığını fark edin. Her nefeste göğüs ve karın bölgesinin yükselişini ve düşüşünü gözlemleyin. Bu aşamada, gevşemeyi deneyimleyecek ve vücudunuzun tüm organlarına aktarılan daha yüksek enerjiyi uyandıracaksınız.

Duygularınızı kucaklayın

Duygularınızı kucaklamak, sizi yaşadığınız günün olumlu taraflarını düşünmeye teşvik edebilir.

Düşünce algısı

Bu aşama, tepki vermeden karşıt düşünceleri memnuniyetle karşılamanızı teşvik eder. İrade gücünü geliştiren ve duygusal, zihinsel gevşemeye izin veren beynin karşı yarım küresini uyarır.

Görselleştirme

Bu aşama, olumlu anıları görselleştirerek yoğun bir zihinsel rahatlama sağlar.

Uygulamanız üzerinde düşünün

Bu aşamada, duygularınızı gözlemleyin ve hislerinize tanık olun.

Dışsallaştırma

Bu çok önemli bir aşamadır. Çok hızlı hareket etmek, kafa karışıklığına neden olabilir.

Bu uygulamaya 15-20 dakika ile başlayın ve zamanı ilerleyen günlerde artırmaya çalışın.

Not: Sunulan bilgilerin amacı herhangi bir hastalığı teşhis veya tedavi etmek, iyileştirmek veya önlemek değildir. Tüm bilgiler yalnızca genel bilginize yöneliktir, tıbbi tavsiye veya belirli tıbbi durumların tedavisinin yerine geçmez. Uygulamadan önce bu bilgileri doktorunuzla görüşün.

Paylaşın

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir