Yeşil Sol Parti 81, TİP 49 İlde Kendi Logosuyla Seçime Giriyor

14 Mayıs’ta yapılacak olan cumhurbaşkanlığı ve milletvekilliği seçimlerine haftalar kaldı. Emek ve Özgürlük İttifakı’nın bileşenlerinden Yeşil Sol Parti 81 ilde, Türkiye İşçi Partisi (TİP) ise 49 ilde seçimlere kendi logosuyla gireceği açıklandı.

TİP Genel Başkanı Erkan Baş, 81 il 87 seçim bölgesinden 80’ninde uzlaşma sağlandığını söyledi ve ekledi:

“Türkiye’de 87 seçim bölgesi var. Türkiye İşçi Partisi bu seçim bölgelerinin 52 tanesinde seçimlere katılacak. Özellikle vurgulamak istediğim bir şey var çok ayrıntılı yapılan çalışmalar neticesiyle sadece 7 seçim çevresinde, HDP’nin daha önce milletvekili çıkardığı seçim bölgesinde Türkiye İşçi Partisi seçimlere girecek. Bu şöylede yorumlanabilir, 87 seçim çevresinin 80’ninde mutabakat sağlandı.”

Yeşil Sol Parti Eş Sözcüsü İbrahim Akın ise, Emek ve Özgürlük İttifakı olarak 14 Mayıs’ta yapılacak olan Cumhurbaşkanlığı ve milletvekili seçimlerine ilişkin yürüttükleri çalışmaların sonuca ulaştığını belirtti.

Emek ve Özgürlük İttifakı, seçime yönelik tutum ve politik mutabakat metnini Mülkiyeler Birliği’nde düzenlediği basın toplantısıyla açıkladı.

Toplantıya Yeşiller ve Sol Gelecek Partisi (Yeşil Sol Parti) Eş Sözcüsü İbrahim Akın, Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkanı Mithat Sancar, Türkiye İşçi Partisi (TİP) Genel Başkanı Erkan Baş, Emekçi Hareket Partisi (EHP) Genel Başkanı Hakan Öztürk, Sosyalist Meclisler Federasyonu’ndan (SMF) Barış Kayıoğlu, Toplumsal Özgürlük Partisi (TÖP) Sözcüler Kurulu üyesi Perihan Koca ve Emek Partisi (EMEP) Genel Başkanı Ercüment Akdeniz katıldı.

Emek ve Özgürlük İttifakı’nın seçime yönelik tutum ve politik mutabakat metnini Yeşil Sol Parti Eş Sözcüsü İbrahim Akın açıkladı.

Akın, Emek ve Özgürlük İttifakı olarak 14 Mayıs’ta yapılacak olan Cumhurbaşkanlığı ve milletvekili seçimlerine ilişkin yürüttükleri çalışmaların sonuca ulaştığını belirtti.

Akın, 22 Mart’ta Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde nasıl bir tutum alacaklarını açıkladıklarını, bugün de milletvekili seçimlerine dair tutumlarını açıklayacaklarını söyledi.

Akın, ittifakta yer alan EHP, EMEP, HDP, SMF ve TÖP’ün, 81 ilde Yeşil Sol Parti listesinden seçime gireceğini, TİP’in ise seçimlere 49 il ve 52 seçim çevresinde kendi logosuyla gireceğini belirtti. Ayrıca TİP’in diğer tüm il ve seçim bölgelerinde Yeşil Sol Parti’yi destekleyeceğini ifade etti.

“Milletvekili sayısını arttıracak bir yöntemde uzlaştık”

Yeşil Sol Eş Sözcüsü konuşmasının devamında şöyle dedi:

“Tüm seçim bölgeleri tek tek incelenmiş, geçmiş dönemde HDP’nin kazandığı milletvekillikleri temel alınmış, hem oy sayısı hem de milletvekilliği bakımından bunun üzerinde bir kazanıma ulaşmak hedeflenmiştir.

Bu değerlendirmeler sonucunda, milletvekili sayısını artırma hedefini gerçek kılacak bir yöntemde uzlaşıya varıldığını bildirmek isteriz. Emek ve Özgürlük İttifakı olarak varmış olduğumuz bu ortak sonuçla güçlü bir seçim kampanyası yürütmek üzere çalışmalarımızı yeni bir aşamaya taşıyoruz.

Bu kararımızın tek adam rejimine karşı sömürülen, ezilen halkların, işçilerin, emekçilerin, kadınların, gençlerin ve bütün halk kesimlerinin, tüm bileşenleriyle birlikte Emek ve Özgürlük İttifakı’nın seçimlerden kazanarak çıkmasına hizmet edeceğine inanıyoruz. Bütün işçilere, emekçilere, kadınlara, gençlere ve halklarımıza hayırlı olsun. Birlikte kazanacağız. Halklarımız kazanacak.”

“87 seçim çevresinin 80’ninde mutabakat sağlandı”

TİP Genel Başkanı Erkan Baş ise; 81 il 87 seçim bölgesinden 80’ninde uzlaşma sağlandığını söyledi ve ekledi:

“Türkiye’de 87 seçim bölgesi var. Türkiye İşçi Partisi bu seçim bölgelerinin 52 tanesinde seçimlere katılacak. Özellikle vurgulamak istediğim bir şey var çok ayrıntılı yapılan çalışmalar neticesiyle sadece 7 seçim çevresinde, HDP’nin daha önce milletvekili çıkardığı seçim bölgesinde Türkiye İşçi Partisi seçimlere girecek. Bu şöylede yorumlanabilir, 87 seçim çevresinin 80’ninde mutabakat sağlandı.”

Paylaşın

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir