Vitamin almak için en iyi zaman ne zaman?

Vitaminleri almak için en iyi zaman, aldığınız vitamin türene bağlıdır. Bazı vitaminler en iyi zaman yemekten sonra, bazıları için ise aç karnına alınan zamandır. Her gün aynı saatte vitamin alma rutini oluşturmak sağlıklı bir alışkanlık oluşturacaktır. Bu aynı zamanda vitamin takviyenizden en iyi şekilde yararlanmanıza yardımcı olacaktır.

Haber Merkezi / Vücudunuzdaki her vitamin aynı şekilde parçalanmaz. Bu nedenle, vitaminin size en fazla faydayı sağlayacağı bir zaman diliminde alıp almadığınızı bilmek iyi bir fikirdir.

Yağda çözünen vitaminler;

Yağda çözünen vitaminleri almak için en uygun zaman akşam yemeğinizdir. Yağda çözünen vitaminler vücudumuzda yağlar kullanılarak çözülür. Daha sonra kan dolaşımımıza taşınırlar ve temel işlevleri yerine getirirler. Bu vitaminler arasında A vitamini, K vitamini, E vitamini ve D vitamini bulunur .

Vücudumuz fazladan yağda çözünen vitaminler aldığında, bunlar karaciğerde depolanır. Bu vitaminler, onları emmenize yardımcı olmak için en iyi doymuş yağlar veya sıvı yağlar içeren bir yemekle alınır.

Suda çözünen vitaminler;

Suda çözünen vitaminler en iyi aç karnına emilir. Bu, sabah ilk iş olarak, yemekten 30 dakika önce veya yemekten iki saat sonra alınması anlamına gelir.

Suda çözünen vitaminler, vücudunuzun kullanabilmesi için suda çözünür. C vitamini, tüm B vitaminleri ve folat (folik asit) suda çözünür. Vücudunuz ihtiyacı olan vitamini alır ve geri kalanını idrarla atar. Vücudunuz bu vitaminleri depolamadığından, bunları beslenmenize dahil etmek veya bir takviye almak iyi bir fikirdir.

B vitamini

Güne iyi bir başlangıç ​​için sabah uyandığınızda aç karnına bir B vitamini alın. B vitaminleri, enerji artırıcı ve stresi azaltan, suda çözünen özel bir vitamin ailesidir. En popüler B vitaminlerinden bazıları B-2 , B-6 ve B-12’dir. B vitaminleri, hissettiğiniz stresi azaltabilir ve ruh halinizi iyileştirebilir.

Doğum öncesi vitamin almak;

Doğum öncesi vitaminler bir multivitamin olduğundan, bunları öğle yemeğinden önce almak, içerdikleri her şeyi emmek için en uygun zamandır. Doğum öncesi vitaminler kalsiyum, demir ve folik asit içermelidir.

Bazı kadınlar doğum öncesi beslenmelerine vitamin eklenmesinin mide bulantısı ve kabızlık gibi bazı durumlara neden olduğunu söylemektedir.

Vitaminleri sabah ilk iş olarak veya yemeksiz almak sizi hasta ediyorsa, yatmadan hemen önce almayı deneyin. Doğum öncesi vitaminlerin faydaları birikimlidir, bu yüzden en önemli şey onları her gün almanızdır.

Bazı vitaminler vücutta depolanamaz ve her gün besinlerle veya takviyelerle alınmalıdır. Hamilelik sırasında folik asit almanın spina bifida ve diğer nöral tüp kusurlarına karşı koruma sağladığı bilinmektedir. Mümkünse, hamile kalmadan önce bir yıl boyunca folik asitli doğum öncesi vitaminleri almak en iyisidir.

Vitamin alırken ne yapmamalı?

Vitamin takviyeleri genel sağlığınıza fayda sağlayabilir. Ancak bazı vitaminleri aşırı dozda alabilirsiniz ve bazıları yan etkilere neden olabilir. Vitaminleriniz ve aldığınız ilaçlar arasındaki olası etkileşimlerin farkında olun. Ayrıca, vitamin takviyenizden önerilen miktardan fazlasını almayın.

Hamileyseniz, doğum öncesi vitaminlerinizi asla ikiye katlamayın. Örneğin, fazladan demire ihtiyacınız varsa, doğum öncesi vitamini ve fazladan demir takviyesi alın. Doğum öncesi vitaminleri ikiye katlarsanız, bebeğe zararlı olabilecek çok fazla A vitamini (retinol) elde edebilirsiniz.

Yediğiniz diğer yiyeceklerin farkında olun, böylece herhangi bir vitaminden çok fazla almazsınız. Bu, vücudunuzun dengesini bozabilir. Pek çok tahıl, “zenginleştirilmiş” süt ürünleri ve tahıl ürünlerinde satış noktaları olarak vitaminler eklenmiştir. Hamileyseniz ve emziriyorsanız ne aldığınız konusunda her zaman dikkatli olun. Çoğu takviye, bebek güvenliği için iyi test edilmemiştir. Takviyeleri her zaman güvenilir bir kaynaktan seçin.

Dikkat: Sayfa içeriği sadece bilgilendirme amaçlıdır. Tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz.

Paylaşın

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir