Sexercise Nedir Ve Nasıl Yapılır?

Seksten zevk almak için yeterli dayanıklılığa veya esnekliğe sahip olmadığınızı düşünüyorsanız, o zaman seks egzersizini tercih edebilirsiniz. Sexercise, cinsel performansınızı ve işlevinizi geliştirmek için yapılan egzersizdir. 

Haber Merkezi / Sexercise, siz ve eşiniz için seksi daha tatmin edici hale getirmeye yardımcı olabilir.

‘Sexercise’ terimi, ünlü antrenör Jason Rosell tarafından ilk olarak kullanılmıştır. Fiziksel zindeliğin cinsel yaşamınızı iyileştirebileceğini ve mutlu ve sağlıklı bir cinsel yaşamın da genel sağlığınızı iyileştirebileceğini not etmek ilginç olacaktır.

Fiziksel uygunluk, seksi daha iyi hale getirerek, erektil disfonksiyon (ED) ve uyarılma sorunları riskini en aza indirerek cinsel yaşamınızı iyileştirmeye yardımcı olabilir. Egzersiz, diyabet gibi cinsel sorunlara yol açabilecek kronik hastalık riskini de azaltabilir. 

İşte cinsel performansınızı artırmak için yapabileceğiniz üç egzersiz kategorisi:

Aerobik egzersizle

Yürüme gibi aerobik egzersizler, egzersiz yapmadığınız durumlarda harika bir alternatiftir. Aerobik egzersizler kalp atış hızınızı artırır ve sağlıklı kilonuzu korumanıza, kan basıncınızı iyileştirmenize ve fiziksel zindelik seviyenizi artırmanıza yardımcı olur.

Ayrıca erektil disfonksiyona da yardımcı olabilir. Yüzme aynı zamanda harika bir egzersizdir ve ayrıca koşma, koşma ve ip atlama da yapabilirsiniz.

Pelvik taban egzersizleri

Pelvik taban egzersizleri, mesaneyi destekleyen bir grup kas içeren pelvik tabanınızı güçlendirir. Kegels, pelvik taban egzersizinin harika bir şeklidir. Sanki çişinizi tutuyormuşsunuz gibi kaslarınızı kasmayı içerir. 

Günde birkaç kez deneyin. Yavaş yavaş, kasların gerilme süresini artırın; 5 saniye ile başlayın ve 30 saniyeye kadar çıkın. Karın kaslarınızı ve pelvik tabanınızı güçlendirecek farklı egzersizlerde yapabilirsiniz.

Güç ve esneklik egzersizleri

Gücünüzü ve esnekliğinizi artırmak, seksi daha kolay ve rahat hale getirebilir. Daha fazla esneklik için Pilates yapmayı deneyin. Gücünüzü artırmak için vücut ağırlığı egzersizlerini tercih edin.

Paylaşın

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir