Kusursuz Bir Cilt İçin 10 Adımlık Japon Cilt Bakımı

Japon kadınları kendilerini şımartmayı severler ve ciltlerine özen göstermek onların ana önceliğidir. Japon kadınları cilt yapısını araştırdıktan sonra, özelleştirilmiş cilt bakım rutinlerini oluştururlar. 

Haber Merkezi / İşte bu yazıda, parlak, sağlıklı ve güzel bir cilt elde etmek için 10 adımlık ünlü Japon cilt bakımı rutinini sizlerle paylaşacağız.

1. Adım: Çift Temizleme

Çift temizleme yöntemi, Japon cilt bakımı rutininde hayati bir adımdır. İlk önce yağ bazlı bir temizleyici ile makyajı ve yağ bazlı kalıntıları çıkarın, cildinizi tekrar ama bu sefer su bazlı ve hafif köpüren bir temizleyici ile temizleyin.

Adım 2: Eksfoliye Edin

Ölü cilt hücrelerini çıkarmak, dokuyu iyileştirmek ve cildi aydınlatmak için nazik bir eksfoliyatör kullanın. Bu adım haftada bir veya iki kez yapılabilir.

3. Adım: Toner

Cildin pH seviyesini dengelemek ve rutinin sonraki adımlarına hazırlamak için cildinize toner uygulayın.

Adım 4: Öz

Cilde nem desteği sağlamak ve dokusunu iyileştirmek için nemlendirici bir öz uygulayın.

Adım 5: Serum

Cildinize ince çizgiler, koyu lekeler veya eşit olmayan cilt tonu gibi belirli cilt sorunlarını hedefleyen bir serum uygulayın.

Adım 6: Kağıt Maske

Kağıt maskeler Japon cilt bakımı rutininde bir rahatlama yöntemi olarak kullanılır. Cilt tipinize uygun çeşitli kağıt maskeler mevcuttur. Parlayan ve nemlenmiş bir cilde sahip olmak istiyorsanız, haftada iki kez kağıt maske şarttır.

Adım 7: Göz Kremi

Göz çevresindeki hassas cildi nemlendirmek ve sıkılaştırmak için besleyici bir göz kremi uygulayın.

8. Adım: Nemlendirici

Nemlendirmek mevcut nemi cildinize hapsederler. Bu nedenle toner, yumuşatıcı ve serumlardan sonra gelir. Yağlı bir cildiniz varsa hafif bir nemlendirici, kuru cildiniz varsa kremsi bir nemlendirici kullanın.

Adım 9: Güneş Kremi

Cildi UV hasarından korumak ve erken yaşlanmayı önlemek için SPF’si 30 veya daha yüksek olan geniş spektrumlu bir güneş koruyucu uygulayın.

Adım 10: Gece Kremi

Uyurken cildi beslemek ve onarmak için gece kremi sürün. Bir gece kremi, gündüz nemlendiricisinden daha yoğun ve daha nemlendirici olabilir.

 

Paylaşın

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir