Kiliseye Silahlı Saldırı: 1 Ölü, 4 Ağır Yaralı

Silahlı bir saldırgan Amerika Birleşik Devletleri’nin (ABD) California eyaletinin güneyindeki bir kiliseye silahlı saldırı düzenledi. The New York Times gazetesinin aktardığına göre, dün (15 Mayıs) California’nın güneyindeki Geneva Presbiteryen Kilisesi’nde gerçekleşen saldırıda bir kişi hayatını kaybederken dört kişi ağır yaralandı.

Los Angeles’a yaklaşık 50 mil uzaklıktaki Laguna Woods bölgesinde yerel saatle 13.26’da yaşanan saldırı sırasında kilisede bulunan kişiler saldırganı bağlayarak müdahale etti. Orange County Şerif Yardımcısı Jeff Hallock, saldırganın üzerinde iki silah bulunduğunu duyurdu.

Ölü ve yaralılarla ilgili bilgi paylaşan Orange County Şerif Departmanı Sözcüsü Carrie Braun ise ölü ve yaralıların çoğunun Tayvan kökenli olduğunu, olayla ilgili soruşturmanın halen sürdüğünü ve saldırının ne saikle gerçekleştirildiğinin henüz belli olmadığını ifade etti.

Braun’un açıklamasına göre, olayda yaralanan dört kişinin durumu ağırken yaralılardan biri olayda hafif yaralandı. Şerif Departmanı, olayda yaralananların yaşları 66 ile 92 arasında değişen dört Asyalı erkek ve 86 yaşında bir Asyalı kadın olduğunu açıkladı.

Saldırıyı gerçekleştirenin de 60 yaşlarında Asyalı bir erkek olduğunu ifade eden Şerif Yardımcısı Hallock, saldırının kilise mensuplarının sabah ayininin ardından öğle yemeği yerken yaşandığını söyledi.

Bir gün önce New York’da ırkçı saldırı

ABD’nin California eyaletindeki kilise saldırısından bir gün önce New York’da bir süpermarkete ırkçı bir saldırı gerçekleştirilmişti.

Buffalo kentinde “beyaz üstünlükçü” 18 yaşındaki Payton S. Gendron, süpermarkette bulunanlara ateş açmış, 11’i Siyah, toplam 13 kişiyi vurmuştu. Vurulanlardan 10 kişi hayatını kaybetmiş, 3 kişi ağır yaralanmıştı. New York Times da saldırıyla ilgili, “ABD tarihindeki en ölümcül ırkçı saldırılardan” diye yazdı.

Paylaşın

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir