Kaş Laminasyonu Nedir Ve Nasıl Yapılır?

Kaş kaldırma veya kaş şekillendirme olarak da bilinen kaş laminasyonu, daha dolgun ve pürüzsüz kaşlar yaratan noninvazif bir kaş tedavisidir. Kaş laminasyonu, kaş sorunları olanlar için mükemmel bir tedavi yöntemidir.

Haber Merkezi / Kaş laminasyon işlemi, kimyasal bir solüsyon kullanarak kıl köklerinin yumuşatılmasını, ardından şekillendirilmesini ve kaş kıllarının yerine yerleştirilmesini içerir.

Kaş laminasyonu, yarı kalıcı bir dövme tekniği olan microbladinge ve kaşlara pigment uygulanarak yapılan renklendirmeye popüler bir alternatiftir. Bu tekniklerin aksine kaş laminasyonunda doğal kaş kılları kullanılır.

Kaş laminasyonu nasıl yapılır?

Kaş laminasyonu, kaşlara yapılan permaya benzer. Bir kaş uzmanı, kaş kıllarını kaldırır ve ardından kılların bağını kırmak için kimyasal bir solüsyon kullanır. Daha sonra kaş uzmanı, kılları istenilen şekle ve yönde yerleştirmek için nötrleştirici ve sabitleyici losyon uygular.

Kaş uzmanı, seyrek bölümleri dolduracak ve kaşların daha dolgun, kabarık ve daha fazla görünmesini sağlayacak şekilde kılları konumlandırmak için bir makara veya kaş fırçası kullanabilir.

Kaş uzmanı ayrıca kaşları daha da şekillendirmek için başıboş kılları cımbızlayabilir veya bağlayabilir. Tedavi, yeni kaşların nemini korumasına yardımcı olmak için besleyici bir keratin kreminin uygulanmasıyla sona erer.

Kaş laminasyonu ne kadar sürer?

Kaş kıllarının büyüme hızına bağlı olarak kaş laminasyon tedavisi sekiz haftaya kadar sürebilir.

Kaş laminasyonu sonrası bakım

Sudan kaçınılmalı: Nem, laminasyonun bozulmasına ve çözülmesine neden olabilir. Kaş laminasyonu yaptırıldıktan sonra yirmi dört saat boyunca kaşlar ıslatılmamalı. Bu dönemde duş almaktan ve egzersiz yapmaktan kaçınılmalı.

Retinoid kullanımı durdurulmalı: Eksfoliantlar, AHA ve BHA ve retinol cilt bakım ürünleri kaş kıllarını kurutabilir. Kaş laminasyon işleminden sonra yirmi dört saat boyunca bu ürünler kaşlara uygulanmamalı.

Kaşlara yağ uygulanmalı: Yirmi dört saatlik sürenin sonunda kaşları nemlendirmek için yüz yağı veya hint yağı uygulanabilir.

Kaş laminasyonu güvenli mi?

Kaş laminasyon tedavisi istiyorsanız profesyonel bir salondaki kaş uzmanını tercih edin. Hassas bir cildiniz varsa kaş laminasyon kimyasalları kızarıklık ve iltihaplanma gibi yan etkilere neden olabilir.

Genellikle bir teknisyen, kimyasallara alerjik reaksiyon göstermediğinizden emin olmak için cildinize bir yama testi yapar.

Kaş laminasyonu tamamen güvenli olsa da, bunu çok sık yaptırırsanız veya evde kendiniz yapmaya çalışırsanız kaşlarınıza zarar verme riskiyle karşı karşıya kalabilirsiniz.

Paylaşın

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir