Kakaonun Sağlığa Faydaları Nelerdir?

Pek çok kişi için kakao denilince aklına gelen ilk şey elbette çikolatadır. Bu kesinlikle lezzetli bir tatlıdır, ancak kakao sadece tat ile ilgili değildir, kakaonun kardiyovasküler sistem için büyük faydaları vardır ve bilişsel yetenekleri geliştirir.

Haber Merkezi / Kısacası kakao kalbi daha sağlıklı ve bizi daha akıllı yapar. Adının Latince’den “tanrıların yemeği” (theobroma cacao) olarak çevrilmesine şaşmamalı. 

Kakao, ruh halini iyileştirmek, kan basıncını düşürmek, insülin duyarlılığını artırmak, sağlıklı kolesterol seviyelerini desteklemek, beyin sağlığını desteklemek, vücuttaki iltihabı azaltmak için kullanılır.

Kahveden vazgeçmek isteyenler kakao ile değiştirmeyi deneyebilir. Kakaonun aktif maddesi olan teobromin, kafeinin aksine bağımlılık yapmaz.

Kalp sağlığı için kakao

Kakao tüketildiğinde düz kas gevşemesi meydana gelir, kalbin atardamarlarındaki kan akışı artar ve damar tonusu azalır. Bilim adamlarının gözlemleri, düzenli olarak kakao yiyenlerin kardiyovasküler hastalıklardan ölüm riskinin azaldığını gösteriyor.

Moralinizi yükseltmek için kakao

Birçok insan ruh halinizi iyileştirmek için çikolata yiyebileceğinizi bilir. Bununla birlikte, iyi, kakao içeriği en az% 70 olan çikolata olarak adlandırılabilir. Kakaonun etkisini, (şekerden bahsediyorum) geçici bir enerji patlaması ve ardından oldukça keskin bir düşüş veren bir çikolata çubuğundan şekerin etkisiyle karıştırmayın.

Beyin ve görme için

Kakao bilişsel işlevi geliştirir (hafıza, dikkat, alıcılık). Yaşlı insanlar ve günde 2 bardak şekersiz kakao ile bir çalışma yapıldı. Kakao tüketiminin sonucu, serebral dolaşımda, bilişsel işlevde ve basınçta bir azalma oldu.

Araştırmacılar, bunun gelişmiş insülin duyarlılığından kaynaklandığını varsaydılar. Başka bir çalışmada, kakao gençler tarafından tüketildi. Sonuç olarak, bilişsel işlevlerini ve buna ek olarak görme yetilerini de geliştirdiler. Bilim adamları bu etkiyi beyne giden kan akışının iyileşmesine bağlıyor.

Yorgunken

Kakao, kronik yorgunluk sendromu olan kişilere yardımcı olur. Yorgun olduğumuzda, genellikle daha fazla yemeye başlarız. Kakao iştahı azaltır ve insülin duyarlılığını artırır, diyabet riskini azaltır.

Kakao başka ne yapar?

  • Nöronları iltihaplanmadan korur (günde 20 gram bitter çikolata tüketen kişilerde minimum C-reaktif protein değerleri vardı),
  • Görme keskinliğini ve zıt renkleri ayırt etme yeteneğini arttırır,
  • Cildin ultraviyole hassasiyetini azaltır (12 hafta sonra ortalama tüketim seviyesinde %25 ve yüksek tüketimde 2 kat), kan akışını ve cildin oksijenlenmesini arttırır.

Dikkat: Sayfa içeriği sadece bilgilendirme amaçlıdır.

Paylaşın

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir