İsrail, Gazze’den Bir Grup Askerini Çekmeyi Planlıyor: Savaş 2024 Boyunca Sürebilir

Gazze’de konuşlu bazı askerlerin özellikle de yedeklerin yeniden örgütlenmeleri için geri çekileceğini söyleyen İsrail Ordusu Sözcüsü Daniel Hagari, “Bu adaptasyonlar, savaşa 2024’de de devam edebilmek için planlama ve hazırlığı amaçlıyor” dedi.

Haber Merkezi / İsrail Ordusu Sözcüsü Hagari, “İsrail Ordusu, yılın geri kalanında ek görevler olacağı ve savaşın devam edeceği anlayışıyla ileriyi planlamalı” dedi. Daniel Hagari, bazı yedek birliklerin “gelecekte yapılacak operasyonlar öncesi enerjilerini yeniden toparlayabilmeleri için bu hafta çekileceklerini” belirtti.

İsrail bir süredir ABD’nin, saldırıların yoğunluğunu azaltması yönündeki baskısı altındaydı. Geri çekilme haberi de Dışişleri Bakanı Antony Blinken’ın bölgeye yapacağı ziyaret öncesinde geldi.

Ancak Gazze’nin diğer bölgelerinde, özellikle de güneydeki Han Yunus kenti ve bölgenin orta kesimlerinde şiddetli çatışmalar devam ediyor.

Hamas’tan İsrail’e roket saldırısı

2004’ün ilk dakikalarında saatler henüz 00.00’ı gösterdiği sırada İsrail ordusu Gazze’yi bombalarken Hamas’ın askeri kanadı İzettin el Kassam Tugayları’na bağlı savaşçılar da Tel Aviv’i roket yağmuruna tuttu. Gazze’deki Filistin Sağlık Bakanlığı’na göre, kentte gece boyunca düzenlenen İsrail saldırılarında en az 24 kişi hayatını kaybetti.

Kassam Tugayları’ndan yapılan açıklamada da, “İsrail’in Gazze’deki sivil katliamlarına yanıt olarak Tel Aviv’in M 90 roketleri ile vurulduğu” kaydedildi. İsrail saldırılar sırasında herhangi bir yaralanma ya da can kaybı yaşanmadığını bildirdi.

Gazze’de 21 bin 900’den fazla kişi öldü

Gazze’deki Filistin Sağlık Bakanlığı’na göre İsrail’in hava, kara ve denizden başlattığı şiddetli saldırılarda Gazze’de üçte ikisi kadın ve çocuk olmak üzere 21 bin 900’den fazla kişi hayatını kaybetti.

İsrail, 8 binden fazla militanın öldürüldüğünü söylüyor. Militanların okullar ve hastaneler de dahil olmak üzere yerleşim alanlarına yerleştiğini söyleyerek sivil ölümlerinin yüksek olmasından Hamas’ı sorumlu tutuyor.

Savaş, Gazze’nin 2,3 milyonluk nüfusunun yüzde 85’ini yerinden etti ve ordunun bombaladığı İsrail’in belirlediği güvenli bölgelere sığınmak isteyen insanların akınına neden oldu.

Paylaşın

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir