İsrail, Gazze’deki El Ehli Vaftiz Hastanesi’ni Vurdu: En Az 500 Ölü

Hamas’ın silahlı kanadı Kassam Tugayları’nın başlattığı Filistin -İsrail savaşında 11. gün geride kalırken, İsrail, Gazze’deki El Ehli Vaftiz Hastanesi’ni vurdu. Saldırıda en az 500 kişinin hayatını kaybettiği bildirildi.

Haber Merkezi / Gazze Sağlık Bakanlığı, konuya ilişkin yaptığı açıklamada “Yüzlerce kurban hala enkaz altında” ifadelerini kullandı. Bakanlık, ölenler arasında hastaların yanı sıra binaya sığınan yüzlerce kişinin de bulunduğunu bildirdi.

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, hastanenin vurulmasına Filistin’de bulunan “İslami Cihad’ın başarısız füze atışının” neden olduğunu iddia etti.

Netanyahu, sosyal medya hesabından, “İsrail ordusunun operasyonel sistemlerinin yaptığı analiz, Gazze’den teröristlerce roketlerin atıldığını ve El Ehli Hastanesi’nin vurulduğu sırada bu roketlerin bu noktadan geçtiğini gösteriyor” dedi.

Netanyahu, farklı kaynaklardan elde ettikleri delillerin İslami Cihad’ın başarısız füze atışının olaya neden olduğunu gösterdiğini iddia etti.

Gazze’nin ikinci en büyük örgütü olan İslami Cihad’ın başarısız füze saldırısı iddiasını reddetti. İsrail, 7 Ekim’den bu yana devam eden ve binlerce kişinin hayatını kaybettiği savaşta  Gazze sınırlarındaki İslami Cihad örgütünü de hedef alıyor.

İsrail ordusu (IDF), Gazze’de en az 500 kişinin öldüğü El Ehli Vaftiz Hastanesi saldırısının Filistin İslami Cihad örgütü tarafından yapıldığını savundu.

IDF’den yapılan açıklamada, “İstihbarat servislerinden edindiğimiz ve çeşitli kaynaklara dayanan bilgilere göre, hastaneye yönelik başarısız roket saldırısından İslami Cihad sorumludur” denildi.

Hamas’ın lideri olarak kabul edilen İsmail Haniye, El Ehli Vaftiz Hastanesi’ne yapılan saldırıdan ABD’nin sorumlu olduğunu iddia etti.

ABD’nin İsrail’e “saldırganlığı için kılıf” sağladığını savunan Haniye, “Hastane katliamı düşmanın vahşetini ve yenilgi duygusunun boyutlarını teyit ediyor” dedi. Haniye, tüm Arapları ve Müslümanları İsrail’e karşı protesto gösterileri düzenlemeye çağırdı.

İsrail, Hamas’ın 7 Ekim’de gerçekleştirdiği operasyonun ardından Gazze’yi havadan vurmaya başlamıştı. Gazze’ye su, gıda, elektrik ve yakıt tedarikine izin vermeyen ve bölgeye yönelik ablukayı sürdüreceğini duyuran İsrail, olası bir kara harekâtı için hazırlıklarını da sürdürüyor.

Filistinli yetkililer, İsrail’in Gazze’ye düzenlediği hava saldırılarında şu ana kadar 3 binden fazla kişinin hayatını kaybettiğini duyurdu. İsrail ise Hamas saldırıları sonucunda bin 400’ü aşkın vatandaşının yaşamını yitirdiğini açıkladı.

Paylaşın

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir