Irak Ve Suriye Tezkeresi 2 Yıl Daha Uzatıldı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzasıyla Meclis’e gönderilen Irak ve Suriye tezkeresi Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Genel Kurulu’nda kabul edildi. Tezkereye 357 vekil kabul oyu verirken, 164 vekil ise hayır oyu verdi.

Haber Merkezi / Tezkerede yer alan, “Türk Silahlı Kuvvetlerinin gerektiği takdirde sınır ötesi harekat ve müdahalede bulunmak üzere yabancı ülkelere gönderilmesi ve aynı amaçlara matuf olmak üzere yabancı silahlı kuvvetlerin Türkiye’de bulunması” ifadeleri dikkat çekti.

Cumhurbaşkanına Irak ve Suriye’ye asker gönderme yetkisi veren tezkere Meclis’te görüşüldü. Görüşmelerin sonunda tezkere, 357 kabul oyuna karşılık 164 ret oyuyla kabul edildi.

Tezkereye, AK Parti, MHP, İYİ Parti, Saadet Partisi, Gelecek Partisi ve Deva Partisi evet oyu, CHP ise, “yabancı askerlerin Türkiye’de bulunmasına” ilişkin bölüm gerekçesiyle hayır oyu vereceğini açıklamıştı.

Yeşil Sol Parti ise tezkerenin bölgedeki istikrara zarar vereceği görüşünü dile getirmiş ve tezkereye hayır oyu vereceğini açıklamıştı.

Tezkerede yer alan, “Türk Silahlı Kuvvetlerinin gerektiği takdirde sınır ötesi harekat ve müdahalede bulunmak üzere yabancı ülkelere gönderilmesi ve aynı amaçlara matuf olmak üzere yabancı silahlı kuvvetlerin Türkiye’de bulunması” ifadeleri dikkat çekti.

Paylaşın

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir