HDP’li Sancar: Demokratik Dönüşümün Güvencesi Biziz

Partisinin haftalık grup toplantısında açıklamalarda bulunan HDP Eş Genel Başkanı Sancar, Yeninin kurulması için demokratik ilkeler etrafında diyalog ve görüşme her defasında ilan ettiğimiz yöntemdir. Bu ilkeler etrafında birlikte hareket etmek, yeni bir gelecek etrafındaki herkesin halka karşı tarihsel sorumluluğudur” dedi ve ekledi:

Haber Merkezi / “Bizler sorumluluğumuz bilincindeyiz, herkesin de aynı sorumlulukla davranmasını bekliyoruz. Büyük barışın yolu HDP ile açılır, açılacaktır da. Demokratik dönüşümün güvencesi biziz, biz buradayız, hep birlikte başaracağız.”

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkanı Mithat Sancar, partisinin TBMM’deki haftalık grup toplantısında gündeme yönelik açıklamalarda bulundu. Sancar’ın konuşmasından öne çıkanlar şöyle:

“Bu ülkenin kaynakları bütün yaraları sarmaya ve yeni bir inşaya yeter ama bu kaynaklar halk için, insan için, kentlerin sağlam kurulması için, sağlıklı barınma ihtiyaçları için kullanılmıyor. Evsiz kalan, vicdansızca artırılan kiralar karşısında çaresiz bırakılan depremzedelerin bu sorunların sorumlusu elbette bu iktidarın kendisidir.

Bu uyanık iktidar giderayak afet yeniden imar fonu adı altında bir fonla giderleri yine emekçi yoksul halkın sırtına yükleme arayışında. 21 yıldır topladığınız 38 milyar doları bulan deprem vergisini nereye harcadınız? Hesap vermekten kaçamayacaksınız. Bu talanın üstünü örtemeyeceksiniz. İzin vermeyeceğiz.

İki ay kaldı. 85 milyonun geleceğini kendi rant hırsına bağlayan bu iktidar düzeninden ülkeyi hep birlikte kurtaracağız. Dayanışmada başardığımız gibi, özgür, eşit, çoğulcu bir demokrasiyle beraber yeni yaşam alanlarımızı da inşa edeceğiz. Buna kararlıyız, irademiz ve gücümüz yeter. Birlikte yürüyeceğiz ve bu düzeni bu iktidarla birlikte mutlaka değiştireceğiz. Bundan kimsenin şüphesi olmasın.

“Bu güçle seçimleri de yeni bir başlangıcın miladı haline getirmeye kararlıyız”

Seçim sürecine yönelik hazırlıklarımız devam ediyor. Seçim tarihi ilan edildiği gün biz hazırız demiştik. HDP kurulduğu günden bu yana demokrasi ittifakı ve üçüncü yol siyaseti üzerinden var oldu. Demokrasi ittifakı çağrımız Emek ve Özgürlük İttifakı’na evrilmiş ve toplumsal ve siyasal olarak büyük karşılık görmüştür.

Attığımız her adımda ülkenin demokratik geleceğine bir tuğla koyuyoruz. 14 Mayıs seçimlerine en geniş demokrasi ittifakıyla girmek için her türlü çabayı sarf etmeye devam ediyoruz. Kendi öz gücümüze ve halkımızın sonsuz güvenine sonuna kadar inanıyoruz. Bu güçle seçimleri de yeni bir başlangıcın miladı haline getirmeye kararlıyız.

Halkımızın her şart altında bize verdiği destek halkımıza karşı borcumuzdur. Bu ülkenin bütün halklarını eşit, özgür, demokratik bir düzende yaşatmak bizim boynumuzun borcu, tarihsel görevimiz ve sorumluluğumuzdur. Önümüzdeki seçimlerin önemini anlatmaya gerek yoktur.

İktidarın kendisiyle birlikte ülkeyi de uçuruma sürüklemesine izin vermeyeceğiz. En güçlü mücadele ortaklığını yaratma çalışmalarında çok yol aldık, daha da yol almamız gerekiyor. Biz sorumluluklarımızın farkındayız, değişimi ve dönüşümü ancak kendi öz gücümüzle başarabileceğimizin farkındayız. Politikalarımızı buna göre inşa ediyoruz.

“Demokratik dönüşümün güvencesi biziz, biz buradayız, hep birlikte başaracağız”

Bu seçimlerden en güçlü temsiliyetle çıkmak zorundayız. Yeni bir ülke, yeni bir yaşam kurmak istiyorsak parlamentoya ve demokratik siyasete en büyük desteği yaratmak için buradayız. Bunu yaratmak için de yeterince kaynağımız, umudumuz, gücümüz var. İşte biz bu hedefle yürüyüşümüzü sürdürüyoruz.

Sorunlarımızın çözümünü kişilere ya da liderlere dayanan yönetim anlayışıyla değil, hakları anayasal güvence altına alan, eşit yurttaşlık ilkesine dayanan güçlü bir demokratik sistemin yaratılmasıyla mümkün. Bu nedenle önümüzdeki seçimler baştan sonra yeni bir sistemin kurulması için imkan sunuyor bizlere.

Yeninin kurulması için demokratik ilkeler etrafında diyalog ve görüşme her defasında ilan ettiğimiz yöntemdir. Bu ilkeler etrafında birlikte hareket etmek, yeni bir gelecek etrafındaki herkesin halka karşı tarihsel sorumluluğudur.

Bizler sorumluluğumuz bilincindeyiz, herkesin de aynı sorumlulukla davranmasını bekliyoruz. Büyük barışın yolu HDP ile açılır, açılacaktır da. Demokratik dönüşümün güvencesi biziz, biz buradayız, hep birlikte başaracağız.”

Paylaşın

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir