Kremalı Kişnişli Lahana Salatası İle Karnabaharlı Tacos, Malzemeleri, Hazırlanışı

Kremalı kişnişli lahana salatalı karnabahar tacos, 30 dakikada hazırlayabileceğiniz, restoran kalitesinde lezzetli bir yemek. Yapımı o kadar zor olmayan tarifimiz ellerinizle buluştuğunda daha da lezzetlenecektir.

Haber Merkezi / Öyleyse hemen verilen adımları takip edin ve bu kolay tarifi sevdikleriniz için yapın! Ortalama 30 dakikada hazırlayacağınız bu tarifi denedikten sonra yorum bölümüne değerlendirebilirsiniz.

Malzemeleri;

450 gr karnabahar
1 çorba kaşığı yağ
1 çay kaşığı sarımsak tozu
1 çay kaşığı öğütülmüş kimyon
1/2 çay kaşığı füme kırmızı biber
3/4 çay kaşığı tuz
1 yemek kaşığı mısır nişastası

Kremalı Kişniş Salatası

2 yemek kaşığı çiğ tahin
1 yemek kaşığı limon suyu
1/4 çay kaşığı sarımsak tozu (veya 1 diş, ince kıyılmış)
1/2 çay kaşığı tuz
1/2 çay kaşığı akçaağaç şurubu
3 su bardağı kıyılmış lahana
1/4 su bardağı taze kıyılmış kişniş
8 adet taco

Hazırlanışı;

Fırını 200 derecede önceden ısıtın. Karnabaharı küçük parçalar halinde kesin. Karnabaharı büyük bir kapta zeytinyağına yatırın. Küçük bir kapta sarımsak tozu, kimyon, füme kırmızı biber ve tuzu karıştırın. Karışımı karnabaharın üzerinde ekleyin ve iyice karıştırın, üzerine mısır nişastası serpin.

Karnabaharı büyük bir fırın tepsisine, parçaları mümkün olduğu kadar dağıtarak dizin. Önceden ısıttığınız fırında karnabahar altın rengi olana kadar 20 ila 25 dakika pişirin.

Karnabahar pişerken geniş bir kapta tahin, limon suyu, sarımsak, tuz, akçaağaç şurubu ve 1 yemek kaşığı suyu bir çırpma teli ile iyice karıştırın. Karışım kremsi görünene kadar her seferinde sadece 1 çorba kaşığı su ekleyin. Ardından kıyılmış lahana ve kişniş ekleyin iyice karıştırın. Marine olması için kaseyi en az 10 dakika bir kenara koyun.

Tacoları her iki tarafına da zeytinyağı sürerek geniş bir fırın tepsisine tek sıra halinde dizin ve 5 dakika fırına koyun. Tacoları fırından çıkardıktan sonra her bir tacoya birkaç parça kavrulmuş karnabahar ve bol miktarda kremalı lahana salatası koyun ve ikiye katlayın. Afiyet olsun…

Paylaşın

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir