Erişkin Still Hastalığı Nedir? Nedenleri, Belirtileri, Teşhisi, Tedavisi

Erişkin still hastalığı, tüm vücudu etkileyebilen (sistemik hastalık) nadir görülen inflamatuar bozukluktur. İlk olarak 1896’da İngiliz doktor Sir George Frederic Still tarafından tanımlanmıştır.

Haber Merkezi / Erişkin still hastalığının nedeni bilinmemektedir (idiyopatik).

Etkilenen kişilerde yüksek, yükselen ateş, pembe veya somon renginde döküntü, eklem ağrısı, kas ağrısı, boğaz ağrısı ve sistemik enflamatuar hastalıklarla ilişkili diğer semptomlar gelişebilir.

Spesifik semptomlar ve atakların sıklığı kişiden kişiye değişir ve bozukluğun ilerleyişini tahmin etmek zordur. Bazı kişilerde bozukluk aniden ortaya çıkar, neredeyse aynı hızla kaybolur ve geri gelmeyebilir. 

Bazı kişilerde, erişkin still hastalığı kronik bir durumdur.

Nadir görülmesi ve semptomların diğer hastalıklarla örtüşebilmesi nedeniyle erişkin still hastalığının teşhis edilmesi zor olabilir.

Uygun hasta bakımı ve danışmanlığı için zamanında ve doğru tanı koymak önemlidir. Erişkin still hastalığı genellikle yaşamı tehdit edici değildir.

Erişkin still hastalıklı bireyleri tedavi etmek için çeşitli anti-inflamatuar ilaçlar kullanılır ve etkilenen bireyler tedaviye farklı yanıt verebilir.

Not: Sunulan bilgilerin amacı herhangi bir hastalığı teşhis veya tedavi etmek, iyileştirmek veya önlemek değildir.

Tüm bilgiler yalnızca genel bilginize yöneliktir, tıbbi tavsiye veya belirli tıbbi durumların tedavisinin yerine geçmez. Uygulamadan önce bu bilgileri doktorunuzla görüşün.

Paylaşın

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir