Dünya Turnesine Çıkan Beyonce İsveç’te ‘Enflasyon Artışına Neden Oldu’

Yedi yıl sonra solo dünya turnesine çıkan Beyonce’un konserleri yarattığı ekonomiyle de ele alınıyor. Beyonce’un İsveç’te verdiği konserin, ülkenin aylık enflasyonuna etki edecek sonuçları olduğu kaydediliyor.

Amerikalı pop yıldızı Beyonce, merakla beklenen dünya turnesine geçen ay Stockholm’den başladı.

Beyonce’un konserinin gerçekleşeceği tarihte konaklama ve restoranlara talepte öylesine bir artış oldu ki bu ülkenin ekonomik istatistiklerine yansıdı.

BBC Türkçe’nin aktardığına göre, İsveç Mayıs ayında beklenenin üzerinde, yüzde 9.7 enflasyon açıkladı. Bu sürpriz artışın nedeni olarak, otellere ve restoranlara olan talep gösterildi.

Danske Bank’tan ekonomist Michael Grahn, BBC’ye yaptığı açıklamada, Beyonce olan büyük ilginin bu artışa küçük bir katkı yaptığını değerlendirdi.

Grahn tek bir yıldızın böyle bir etki yapmasının çok nadir olduğunu, benzer etkiyi büyük futbol turnuvalarının yapabileceğini kaydetti.

Amerikalı süper yıldız 2022 yılında yeni bir albüm yayınladı.

7 yıldır ilk kez solo dünya turnesine çıkan Beyonce’un konserleri yarattığı ekonomiyle de ele alınıyor. Bir tahmine göre, Eylül ayında sonlanacak turne, 2 milyar sterlinlik bir hasılat yaratabilir.

İnternet üzerinden oda ve ev kiralama hizmeti veren Airbnb’den yapılan açıklamaya göre, konser yapılacak şehirlerde konaklamaya olan talep uçmuş durumda.

Birçok şehirde stadyum konser biletleri çok kısa sürelerde tükendi. Beyonce’un Galler’deki konseri için 60 bin hayran bu kente akın etti.

Müzik dünyasına 1997’de Destiny’s Child grubuyla giren Beyonce, 2003’te solo kariyerine adım attı. Crazy in Love, Single Ladies ve Hold Up gibi şarkılarıyla, kendi jenerasyonunun en başarılı sanatçılarından oldu.

Toplam 28 ödül ve 79 adaylıkla, Grammy ödülleri tarihinde diğer tüm kadın sanatçıları geride bıraktı.

Sanatçı 2018’de de ABD’deki Coachella Festivali’nin ana sanatçısı olarak sahneye çıkarak bunu yapan ilk Afrika kökenli Amerikalı kadın sanatçı oldu.

Festivalde sahneye koyduğu, siyah kültürüne ve ABD’deki siyah üniversitelerine övgüde bulunan şovu Netflix tarafından “Homecoming” adıyla kaydedildi ve bu kayıt da “en iyi müzik filmi” kategorisinde Grammy ödülü kazandı.

Paylaşın

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir