Bangladeş’te Konteyner Deposunda Patlama: En Az 49 Ölü

Bangladeş’in güneydoğusunda, kimyasal dolu konteyner deposunda meydana gelen patlama sonucu en az 49 kişi hayatını kaybetti. İtfaiye ekiplerinin kontrol altına almakta zorlandığı yangın ve patlamalar nedeniyle can kayıplarının artabileceği kaydedildi. 

Başkent Dakka’nın 216 kilometre güneydoğusundaki Chittagong kentinde, kimyasallarla dolu 4 bin konteynerın bulunduğu depoda henüz belirlenemeyen nedenle yangın çıktı. Alevlerin kimyasal dolu konteynerlara ulaşması ile patlamalar meydana geldi.

Sağlık birimleri, yangın ve meydana gelen patlamada 5’i itfaiyeci olmak üzere en az 49 kişinin hayatını kaybettiğini duyurdu. Felakete neden olan olayda 300’den fazla kişi ise yaralandı. Bazı yaralıların durumlarının ağır olduğu bu nedenle can kaybının artabileceği belirtildi.

Bölgedeki hastanelerde büyük yoğunluklar yaşanıyor. Yetkililer kan bağışı için çağrıda bulundu. Askeri hastaneler de yaralıların tedavisi için yardımda bulunuyor. Patlamadan önce yangını haber yapmak üzere bölgeye giden gazeteciler de dahil olmak üzere pek çok kişi de hala kayıp.

AFP haber ajansına konuşan TIR şoförü Tofael Ahmed, “Patlama beni bulunduğum yerden yaklaşık 10 metre uzağa fırlattı. Ellerim ve bacaklarım yandı” dedi.

Patlama kilometrelerce öteden dahi duyulurken, etraftaki binaların camları da kırıldı. Bölgede dükkan sahibi olan bir kişi, gazetecilere yaptığı açıklamada, bir enkaz parçasının yarım kilometre ötedeki bir göle düştüğünü söyledi. Esnaf, patlamanın ardından gökten “ateş toplarının yağmur gibi” yağdığını belirtti.

Yangını söndürmek için itfaiyelerin çabası sürüyor. Bangladeş’te bu tip endüstriyel yangınlar oldukça yaygın. Bunun gerekçesi olarak da zayıf güvenlik düzenlemeleri gösteriliyor.

Ordu, kimyasalların Hint Okyanusu’na karışmasını önlemek için bölgeye kum torbaları yerleştirdi. Chittagong’ta yaklaşık 4 bin civarında konteyner bulunuyordu.

Paylaşın

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir