AIDS Dismorfik Sendromu Nedir? Belirtileri, Nedenleri, Teşhisi, Tedavisi

“AIDS dismorfik sendromu” veya “HIV embriyopatisi” terimi, araştırmacılar tarafından HIV ile enfekte bazı bebeklerde görülen yüz şekil bozuklukları için kullanılır: Örneğin. kutu benzeri bir alın, iri ve geniş gözler dahil; düzleşmiş bir burun köprüsü ve üst dudağın ortasındaki dikey oluk şeklinde belirgin bir filtrum.

Haber Merkezi / HIV enfeksiyonu, vücudun bağışıklık sisteminin ilerleyici bozulmasına yol açar ve edinilmiş immün yetmezlik sendromuna (AIDS) neden olmaktadır.

AIDS dismorfik sendromu, hamilelik, doğum veya emzirme (perinatal bulaşma) sırasında anneden bulaşmadan kaynaklanır.

HIV pozitif olduğu bilinen annelerin bebeklerinde ve/veya HIV enfeksiyonunun belirli karakteristik semptomları veya bağışıklık sistemi anormallikleri olan bebeklerde ve çocuklarda kabul edilir.

Teşhise yardımcı olmak ve hastalığın ilerlemesini ve tedavisini izlemek için bağışıklık fonksiyonunu değerlendirmek için ek laboratuvar testleri de yapılabilir.

Hastalığın tedavisi uzmanlarından oluşan bir ekibin koordineli çabalarını gerektirebilir.

Tedavi, proteaz inhibitörleri olarak bilinen ilaç sınıfına ait üçüncü bir ilaçla kombinasyon halinde, iki nükleosit ters transkriptaz inhibitörü gibi çeşitli antiretroviral ajanlarla kombinasyon tedavisini içerebilir.

Hastalığın tedavisi, belirli enfeksiyonların önlenmesine ve/veya agresif bir şekilde tedavi edilmesine yardımcı olmak için belirli antibiyotiklerin uygulanmasını da içerebilir.

Ek olarak, bazı kortikosteroidler reçete edilebilir. Bağışıklık sisteminin belirli enfeksiyonlarla savaşma yeteneğini artırmaya yardımcı olmak için intravenöz immün globulin de önerilebilir. Ayrıca düzenli tüberküloz taraması yapılması önerilir.

Not: Sunulan bilgilerin amacı herhangi bir hastalığı teşhis veya tedavi etmek, iyileştirmek veya önlemek değildir.

Tüm bilgiler yalnızca genel bilginize yöneliktir, tıbbi tavsiye veya belirli tıbbi durumların tedavisinin yerine geçmez. Uygulamadan önce bu bilgileri doktorunuzla görüşün.

Paylaşın

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir