Ahumada Del Castillo Sendromu Nedir? Bilinmesi Gereken Her Şey

Ahumada Del Castillo Sendromu, hipofiz ve hipotalamus bezlerinin işlevinde bozulma ile karakterize yetişkin kadınları etkileyen nadir bir endokrin bozukluktur. Ahumada Del Castillo sendromunun kesin nedeni bilinmemekte.

Haber Merkezi / Ahumada Del Castillo sendromunun semptomları, doğum ve emzirme olmaksızın anormal anne sütü üretimi (galaktore) ve düzenli adet dönemlerinin olmaması (amenore) içerir.

Sendromunun kesin nedeni bilinmemekle birlikte, bazı araştırmalar hipofiz veya hipotalamus bezlerindeki küçük tümörlerin sorumlu olabileceği düşündürmektedir.

Ahumada Del Castillo Sendromunun teşhisi genellikle, süt üreten hormon prolaktin anormal derecede yüksek seviyesi ve gonadotropinler (örneğin, folikül uyarıcı hormon veya FSH) gibi diğer hormonların düşük seviyesini saptayan özel kan testleri ile konur.

Ahumada Del Castillo sendromunun tedavisini, bromokriptin ve perogolid gibi dopamin (dopamin agonistleri) üretimini uyaran ilaçlar içerir: Dopamin agonisti, kinagolid, kabergolin, bromokriptine.

Bu ilaçların tümü prolaktin seviyesini düşürür ve anormal süt salgılanmasını durdurabilir ve normal adet dönemlerini geri getirebilir.

Hipofiz ve hipotalamus bezlerinde oluşan küçük tümörler bazı durumlarda cerrahi olarak çıkarılabilir.

Ahumada Del Castillo sendromunda semptomlar genellikle altta yatan bozukluğun başarılı tedavisiyle hafifletilir. Diğer tedaviler spesifik semptomları hedef alır.

Not: Sunulan bilgilerin amacı herhangi bir hastalığı teşhis veya tedavi etmek, iyileştirmek veya önlemek değildir.

Tüm bilgiler yalnızca genel bilginize yöneliktir, tıbbi tavsiye veya belirli tıbbi durumların tedavisinin yerine geçmez. Uygulamadan önce bu bilgileri doktorunuzla görüşün.

Paylaşın

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir